Παπούτσια στο σπίτι: Γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η βρώμικη συνήθεια σύμφωνα με έρευνα

Παπούτσια στο σπίτι: Γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η βρώμικη συνήθεια σύμφωνα με έρευνα
Σίγουρα θέλεις να διαβάσεις τους λόγους που πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις -και να αφήνεις και τους άλλους να μπαίνουν- στο σπίτι σου με τα παπούτσια;

Ένα από τα μόνιμα θέματα που προκαλούν γκρίνια στο ελληνικό σπίτι, είναι η κακή συνήθεια να μπαίνουμε στο σπίτι μας με τα παπούτσια.

Και αναφέρουμε το πρόβλημα αυτό ως ελληνικό καθώς σε καμία άλλη γωνιά της Ευρώπης δεν πρόκειται να συναντήσουμε ανθρώπους που θα μεταφέρουν στο σπίτι τους τα μικρόβια του δρόμου.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να νιώσεις λίγο άβολα όταν σε μια επίσκεψη σου ζητήθηκε να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου υποδήματα ή ακόμα και πόσες φορές ένιωσες αμήχανα όταν ζήτησες από τους επισκέπτες σου να αφήσουν στην εξώπορτα τα παπούτσια τους;

Η αλήθεια είναι πως συνήθως όταν γινόμαστε γονείς αποκτούμε συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στο θέμα, όμως υπάρχουν και έρευνες που αποδεικνύουν πόσο λάθος κάνεις όταν μπαίνεις στο προσωπικό σου χώρο με τα παπούτσια.

Ακόμα και όταν αποκτούμε κατοικίδιο, θα το σκεφτούμε διπλά πριν βρωμίζουμε τον προσωπικό μας χώρο με τα παπούτσια που κουβαλούν εκατομμύρια μικρόβια, τα οποία ο σκύλος μας θα μεταφέρει αργότερα σε ολόκληρο το σπίτι και τα έπιπλα.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στα παπούτσια μας υπάρχουν κατά μέσο όρο 421.000 βακτήρια(!!!) εκ των οποίων κάποια είναι πολύ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.  Το γνωστό βακτήριο E. Coli που προκαλεί ουρολοιμώξεις αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ευθύνεται ακόμα και για την μηνιγγίτιδα, αλλά και την Klebsiella η οποία μεταφέρει το μικρόβιο της πνευμονίας, είναι κάποια από αυτά.

Αν αναλογιστούμε πως όλα αυτά μεταφέρονται καθημερινά στο πάτωμα του σπιτιού μας και ακόμα χειρότερα στο χαλί μας, η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να προμηθευτούμε χαριτωμένες παντόφλες για τους επισκέπτες μας.

Αν κάποιος αρνηθεί, μπορείτε να του δώσετε να διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο…

Τελικά είχε δίκιο η μαμά μας τόσα χρόνια που μας κυνηγούσε με ένα ζευγάρι παντόφλες.

Πηγή: belikeyou.gr