Ο συγκλονιστικός επικήδειος της Νικολέτας Βουτσά: «Είσαι ο μπαμπάς μου και Σ-Α-Γ-Α-Π-Ω»

Ο συγκλονιστικός επικήδειος της Νικολέτας Βουτσά: «Είσαι ο μπαμπάς μου και Σ-Α-Γ-Α-Π-Ω»

Τους έκανε όλους να βουρκώσουν και να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος είπαν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του τέθηκε αρχικά για την οικογένεια κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια σε λαϊκό προσκύνημα για τον κόσμο που ήθελε να του πει το δικό του «αντίο».

Τους επικήδειους διάβασαν συνάδελφοι του Κώστα Βουτσά, όπως η Μιμή Ντενίση και ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Δημήτρης Μελισσανίδης, Κώστας Μπακογιάννης και Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Όλοι στάθηκαν στο πόσο μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και κυρίως στην ιδιαίτερη, καλή ευχάριστη και ανθρώπινη πλευρά του.

Επικήδειους διάβασαν και οι κόρες του, όμως αυτός της Νικολέτας Βουτσά ήταν πραγματικά συγκλονιστικός:

«Ο πατέρας μου αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, να φύγει δηλαδή, γιατί κάποιος από πάνω πρέπει να του σφύριξε πως έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα. Είμαι σίγουρη, δεν θα έφευγε αλλιώς. Και να σας καθησυχάσω ότι ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή. Ήμασταν πάνω από το κεφάλι του στην κυριολεξία δύο ώρες, του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία, του δείχναμε βιντεάκια με τον εαυτό του και αφού μιλήσαμε και για τα επαγγελματικά του και του θυμίσαμε πως είχε δεσμευτεί στη Μιμή Ντενίση τον αφήσαμε να κοιμηθεί.

Με ένα πρόσωπο πολύ γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο. Εγώ προσωπικά σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής. Ο μπαμπάς ήταν αυθεντικός, ήταν πιστός στον εαυτό του, συμφιλιωμένος με τον εαυτό του, ήταν παρών, δεν αντιστεκόταν στον ρυθμό της ζωής. Εξελισσόταν, ανανεωνόταν, τα είχε βρει με τη γη και τον ουρανό. Σήμερα γιορτάζουμε τον πνευματικό άνθρωπο που με την παρουσίαση του και τη στάση του μας θεράπευε.

Προτείνω ας συνδεθούμε με την εικόνα που έχει ο καθένας μας για εκείνον και ας αντλήσουμε δύναμη για μια ακόμα φορά από το πνεύμα του που βρίσκεται εδώ, που βρίσκεται μέσα μας και στην καρδιά μας για να επιστρέψουμε το κορμί του στη μάνα γη. Και θα είναι για λίγο σας διαβεβαιώ, τα έχει κανονίσει ο μπαμπάς μην ανησυχείτε

Και να πω στον μπαμπά ένα μήνυμα από όλους σας: “Κώστα Βουτσέ ηθοποιέ είσαι σπουδαίος σε αγαπάμε. Μπαμπά μου….Είσαι ο μπαμπάς μου και Σ-Α-Γ-Α-Π-Ω”.», είπε με τρεμάμενη φωνή.