Η βαρύτερη γυναίκα του κόσμου βγήκε 100 κιλά ελαφρύτερη απ’ το χειρουργείο

Η βαρύτερη γυναίκα του κόσμου βγήκε 100 κιλά ελαφρύτερη απ’ το χειρουργείο

Μια Αιγύπτια που ζυγίζει μισό τόνο και πιστεύεται ότι είναι η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μείωσης βάρους. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Saifee στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη) είπε ότι η Εμάν Αχμέντ Ελ Άτι έχασε 100 κιλά αφότου έφθασε τον Ιανουάριο στην Ινδία κι αναμένεται να χάσει ακόμη περισσότερο βάρος τους επόμενους μήνες.

Η βαρύτερη γυναίκα του κόσμου βγήκε 100 κιλά ελαφρύτερη απ’ το χειρουργείο«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε την ανάρρωσή της ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να πάρει το αεροπλάνο για την Αίγυπτο», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του. Η οικογένεια της λέει ότι η 36χρονη γυναίκα είχε να βγει 25 χρόνια απ’ το σπίτι της μέχρι τη μέρα που αναχώρησε με πτήση τσάρτερ για το Μουμπάι.

Την επέμβαση έκανε ομάδα γιατρών υπό τον βαριατρικό χειρουργό Δρα Μουφαζάλ Λακνταουάλα. Οι βαριατρικές επεμβάσεις χρησιμοποιούνται ως έσχατο μέσο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου οι πάσχοντες είναι επικίνδυνα παχύσαρκοι (με Δείκτη Μάζας Σώματος 40 ή και περισσότερο).

Η οικογένεια της Αμπντ Ελ Άτι λέει ότι όταν γεννήθηκε ζύγιζε πέντε κιλά και διαγνώσθηκε με ελεφαντίαση, μια κατάσταση κατά την οποία μέλη του σώματος πρήζονται λόγω μόλυνσης από παράσιτα. Μέχρι τα 11 της το βάρος της είχε αυξηθεί δραματικά κι έπαθε αποπληξία που την άφησε κατάκοιτη. Έκτοτε τη φροντίζουν η μητέρα και η αδελφή της.

Η λέξη βαριατρική αποτελεί μετάφραση της Αγγλικής «Bariatric» που έχει τις ρίζες της στις ελληνικές λέξεις «βάρος» και «ιατρική».

Μια βαριατρική επέμβαση δεν είναι μια αισθητική πλαστική επέμβαση. Δεν γίνεται για λόγους ομορφιάς αλλά για λόγους υγείας. Δεν αφαιρείται λίπος από το σώμα αλλά μεταβάλλεται η ανατομία στομάχου/εντέρων με αποτέλεσμα ο οργανισμός να απορροφά λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον μετά από επεμβάσεις παχυσαρκίας συντελούνται και ορμονικές αλλαγές που οδηγούν στην μείωση της αίσθησης της πείνας.
Πηγή: iefimerida.gr