Συγκλονίζει η Πασχαλίδου: Με απειλούν με βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια

Συγκλονίζει η Πασχαλίδου: Με απειλούν με βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια

«Μου λένε να αυτοκτονήσω, αλλιώς θα με σκοτώσουν αυτοί» λέει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε αυτό το σπαρακτικό βίντεο – έκκληση κατά του ρατσισμού και του σεξισμού.

Ενα σπαρακτικό βίντεο για τον ρατσισμό, τον σεξισμό και τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, ανέβασε στο facebook η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία μετανάστευσε στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά της στα 6 της χρόνια. Δείτε τι λέει σε αυτό το δυνατό, βιωματικό βίντεο.

«Γουρούνι με μαύρα μαλλιά». «Αν δεν φύγεις από τη χώρα σε 24 ώρες θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου».

Οταν αυτό το ανώνυμο γράμμα έφτασε στο σπίτι μου με το ταχυδρομείο, ήμουν 9 ετών. Ηρθα στη Σουηδία στα έξι μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν Ελληνας μετανάστης. Μέναμε σε ένα μέρος όπου ζούσαν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια χωρίς βιβλία ή εφημερίδες.

Η μητέρα μου πήρε το γράμμα και πήγε στην αστυνομία. Οταν επέστρεψε, είπε: Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η απειλή είναι ανώνυμη. Είμαι ευγνώμων και προνομιούχος που δουλεύω ως δημοσιογράφος στη Σουηδία.

Από την πρώτη μου μέρα στη δουλειά, 20 χρόνια πριν, με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια.Μου λένε ότι θα μου κόψουν τη γλώσσα. Οτι θα μου κόψουν τα δάχτυλα. Οτι θα μου σπάσουν τα γόνατα.

Οτι θα έπρεπε να αυτοκτονήσω, αλλιώς θα με σκοτώσουν αυτοί. Με απειλούν με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου.

Οταν πήγα στην αστυνομία μου είπαν: Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, η απειλή είναι ανώνυμη. Δυστυχώς δεν είμαι η μόνη. Είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που φοβούνται για τη ζωή τους, νιώθουν απροστάτευτοι και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη.

Στις μέρες μας, εκτός από τους ανώνυμους, υπάρχει νέα απειλή από πολιτικούς και ΜΜΕ, που ομαλοποιούν και προβάλουν ως συνηθισμένο τον σεξισμό και τον ρατσισμό.

Οι λέξεις είναι όπλα. Αν συνεχίσετε να βομβαρδίζετε τους ανθρώπους με προειδοποιήσεις για τους «παράνομους», «κακούς», «απειλητικούς» μετανάστες, που εισβάλουν στην χώρα και τον πολιτισμό σας. Αν συνεχίσετε να τους δαιμονοποιείτε, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα εκραγεί. Οι λέξεις θα γίνουν πράξη.

Η δημοκρατία είναι μια λέξη. Απαιτεί καθημερινή δράση από όλους μας. Το μίσος δεν είναι ελευθερία έκφρασης. Είναι έγκλημα.Αν ο ελεύθερος λόγος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να αναπνεύει. Ας αγωνιστούμε. Ας αγωνιστούμε για πλουραλισμό, για ενότητα στην πολυμορφία. Ας αγωνιστούμε για τη δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο.

Πηγή:thetoc.gr