Αυτός είναι ο ιδιαίτερος λόγος που οι γυναίκες ανεβάζουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο instagram τις τελευταίες μέρες

Αυτός είναι ο ιδιαίτερος λόγος που οι γυναίκες ανεβάζουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο instagram τις τελευταίες μέρες

Όλες μαζί ενωμένες και δυνατές…

Τα challenges στο instagram έχουν κάνει αρκετό καιρό πριν την εμφάνισή τους. Ειδικά στην περίοδο της καραντίνας ήταν κάτι με το οποίο χαζεύαμε πολλές ώρες στο διαδίκτυο.

Τις τελευταίες μέρες έχει κατακλύσει το ίντερνετ το « ChallengesAccepted», με άλλα hashtag #WomenSupportingWomen και #BlackAndWhiteChallenge, στο οποίο συμμετέχουν γυναίκες, από όλο τον πλανήτη. Πάνω από τρία εκατομμύρια χρήστες υιοθετούν αυτή τη τάση, που ξεκίνησε από τις celebrities του εξωτερικού. Ενδεικτικά, συμμετέχουν οι Cindy Crawford, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Victoria Beckham, Charlize Theron, Eva Longoria, J. Lo., Lisa Rinna, Christina Hendricks, Donna Karan κ.α.

Ποστάρουν ασπρόμαυρη φωτογραφία θέλοντας μ’αυτό τον τρόπο να ενισχύσουν την ενδυνάμωση της γυναίκας. Αφορμή στάθηκαν οι δολοφονίες γυναικών στην Τουρκία. Ιδιαίτερα μετά την θύελλα που ξέσπασε από τη  δολοφονία της 27χρονης φοιτήτριας Πινάρ Γκυλτεκίν. Η νεαρή γυναίκα από τη νοτιοδυτική Τουρκία, χτυπήθηκε και δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Ο άνδρας προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα καίγοντάς το σε κοντινό δάσος. Επειδή δεν τα κατάφερε προσπάθησε αργότερα να το κρύψει σε έναν κάδο σκουπιδιών και έριξε μπετόν. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία. Λήψεις από κάμερες σε ένα διπλανό βενζινάδικο τον πρόδωσαν. Το κίνητρό του ήταν η ζήλεια σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Θα σταματήσουμε τις δολοφονίες γυναικών» μόνο τον περασμένο Ιούνιο δολοφονήθηκαν 27 γυναίκες και καταγράφηκαν 23 ύποπτες περιπτώσεις δολοφονίας γυναικών.