ΣΟΚ: Νεκρός… αναστήθηκε μέσα στο ψυγείο του νεκροτομείου και…

ΣΟΚ: Νεκρός… αναστήθηκε μέσα στο ψυγείο του νεκροτομείου και…

Ένας μοτοσικλετιστής που ανακηρύχθηκε λανθασμένα νεκρός μετά από ένα τροχαίο ατύχημα βρέθηκε τελικά ζωντανός μέσα στο ψυγείο του νεκροτομείου όπου κρατήθηκε για μία ολόκληρη νύχτα.

Ένας υπάλληλος ανακάλυψε ότι ο Msizi Mkhize ανάσαινε ακόμα όταν η οικογένειά του κατέφθασε στο νεκροτομείο στο Durban στη Νότια Αφρική για να αναγνωρίσει τη σορό του.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να ζεστάνουν το παγωμένο σώμα του, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειές τους ο άνδρας κατέληξε πέντε ώρες αργότερα.

Η αρμόδια αρχή υγείας, Kwa-Zulu Natal, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους το παραϊατρικό προσωπικό εκτίμησε λανθασμένα ότι ο κ. Mkhize πέθανε μετά τη σύγκρουση που είχε με ένα αυτοκίνητο στις 5 Δεκεμβρίου.

Τα μέλη της οικογένειάς του κατηγόρησαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου για αμέλεια και απαιτούν εξηγήσεις από τις αρχές.

Οι γονείς του κ. Mkhize είπαν ότι θέλουν να μάθουν αν ο γιος τους θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα. Ο πατέρας του, Peter, μιλώντας στην Daily News, είπε: «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πώς νιώθω γι’ αυτό που συνέβη στο παιδί μου. Να περάσει όλη τη νύχτα και το πρωί στο ψυγείο του νεκροτομείου από ένα λάθος».

Και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στο νεκροτομείο στις 8 το πρωί προκειμένου να υπογράψουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να αντικρίσουμε το πτώμα του παιδιού μου. Ήταν 12 το μεσημέρι όταν ένας υπάλληλος του νεκροτομείου είπε σε κάποιον από τους γιατρούς ότι ο γιος μου ήταν ζωντανός».

«Αυτή η ημέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου». Ο άτυχος πατέρας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αφήσουν την οικογένεια να θρηνήσει για την απώλεια του γιου του προτού αρχίσουν να ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό περιστατικό.

Η αδελφή του κ. Mkhize είπε ότι θέλει να μάθει ποιος είπε ότι ο αδελφός της είχε πεθάνει. «Θέλουμε να μάθουμε ποιος τον ανακήρυξε νεκρό. Είναι αρκετά έμπειρο το συγκεκριμένο άτομο ώστε να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις;», αναρωτήθηκε.

«Είναι επώδυνο και για την οικογένειά μας να σκεφτόμαστε ότι ο αδελφός μας και ο γιος μας πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στο νεκροτομείο. Κάπου με κάποιον τρόπο κάποιος δεν έκανε τη δουλεία του όπως θα έπρεπε. Χρειαζόμαστε εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους».

Αφού ανακαλύφθηκε ότι ο κ. Mkhize ήταν τελικά ζωντανός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mahatma Gandhi Memorial, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Δρ. Rishigen Viranna, καθηγητής γενικής ιατρικής έκανε εκκλήσεις προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό στο οποίο όπως είπε σημειώθηκαν ακραίες παραλείψεις τόσο από την πλευρά του πληρώματος του ασθενοφόρου όσο κι από εκείνη των υπαλλήλων του νεκροτομείου.