Αυτή η χώρα αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision!

Αυτή η χώρα αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision!

Ανακοινώθηκε επίσημα.

Η επιτροπή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού απέρριψε το τραγούδι της συγκεκριμένης χώρας, λόγω «μη κατάλληλων στίχων τραγουδιού».

Πιο συγκεκριμένα, εκτός του 65oυ διαγωνισμού της Eurovision μένει η Λευκορωσία, η οποία αποβλήθηκε λόγω πολιτικών στίχων, κάτι που δεν επιτρέπεται βάσει κανόνων.

Παρόλα αυτά, η EUB έδωσε προθεσμία στη Λευκορωσία να υποβάλλει το τραγούδι εκ νέου με διαφορετικούς στίχους προκειμένου να μπορέσει να διαγωνιστεί, κάτι που η χώρα έπραξε.

Ωστόσο, και πάλι το τραγούδι δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα η χώρα να αποβληθεί από τον φετινό διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 10 Μαρτίου γράψαμε στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας που ευθύνεται για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision για να ζητήσουμε να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε η φετινή τους συμμετοχή να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Το BTRC υπέβαλε νέο τραγούδι, από τους ίδιους δημιουργούς εντός της συμφωνημένης διορίας. Η EBU και το Δ.Σ. του διαγωνισμού μελέτησαν προσεκτικά τη νέα συμμετοχή ώστε να κρίνουν αν είναι κατάλληλο να διαγωνιστεί.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και η νέα υποβολή παραβιάζει τους κανονισμούς που διασφαλίζουν ότι ο Διαγωνισμός δεν χειραγωγείται και δεν αμφισβητείται η υπόληψή του. Καθώς η BTRC δεν κατάφερε να υποβάλει κατάλληλο κομμάτι εντός προθεσμίας, δυστυχώς η Λευκορωσία δεν θα συμμετέχει στην 65η Eurovision τον Μάιο» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση».