Ο Ανδρέας Φιλιππίδης σε ένα σπάνιο «κλικ» με τις δύο συζύγους του, Δέσπω Διαμαντίδου και Λίλλη Παπαγιάννη- Η φιλία που τις συνέδεε (εικόνα)

Ο Ανδρέας Φιλιππίδης σε ένα σπάνιο «κλικ» με τις δύο συζύγους του, Δέσπω Διαμαντίδου και Λίλλη Παπαγιάννη- Η φιλία που τις συνέδεε (εικόνα)

«Παρέμειναν στενές φίλες ως τον θάνατο της Διαμαντίδου το 2004».

Ο σπουδαίος ηθοποιός Ανδρέας Φιλιππίδης έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώ για μερικά χρόνια διατέλεσε και θιασάρχης. Παράλληλα, δίδαξε στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη και έχει εργαστεί και στο ραδιόφωνο.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού Δέσπως Διαμαντίδου με την οποία παντρεύτηκαν τη δεκαετία του ’40 και απέκτησαν έναν γιο, τον Μάριο, και το 1957 παντρεύτηκε τη Λίλλη Παπαγιάννη. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή το 1989, οι δύο γυναίκες θα έκαναν σταθερή παρέα κάθε Σάββατο, πίνοντας το τσάι τους και μοιραζόμενες τις μνήμες τους για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τον Ανδρέα.

Πριν λίγες μέρες η Ελενα Μακρή Λυμπέρη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μία φωτογραφία των τριών σε ένα σπάνιο κλικ και αναφέρθηκε στη φιλία που ένωνε τις δύο γυναίκες.

«Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης- και δεινός σκακιστής Ανδρέας Φιλιππίδης με τις δυο συζύγους του: Την Δέσπω Διαμαντίδου με την οποία παντρεύτηκαν τη δεκαετία του 40, απέκτησαν ένα γιο το Μάριο και κατόπιν χώρισαν φιλικά, και την Λίλλη Παπαγιάννη την οποία γνώρισε όταν ήταν μαθήτρια του στο Θέατρο Τέχνης.

Παντρεύτηκαν το 1957 και έμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής του το 1989. Η Δέσπω Διαμαντίδου είχε μεγάλη αδυναμία στην Λίλλη Παπαγιάννη και οι δύο σύζυγοι του Ανδρέα Φιλιππίδη παρέμειναν στενές φίλες ως τον θάνατο της Διαμαντίδου το 2004»,ανέφερε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ