Μάκης Δελαπόρτας μιλά για την άσχημη περίοδο στη ζωή του Θανάση Βέγγου: «Θα στεναχωρήσω λίγο τον κόσμο…»

Μάκης Δελαπόρτας μιλά για την άσχημη περίοδο στη ζωή του Θανάση Βέγγου: «Θα στεναχωρήσω λίγο τον κόσμο…»

Πολύ δύσκολη στιγμή για τον ηθοποιό.

Ο Μάκης Δελαπόρτας είναι ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας βιογραφιών σημαντικών προσώπων του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είναι γνωστή η φιλία που τον συνέδεε με πολλούς σταρ του ελληνικού παλιού κινηματογράφου.

Την Τετάρτη το βράδυ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «The 2night Show» στον ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε  για την κυκλοφορία του νέου του συγγραφικού έργου, ενώ αναφέρθηκεε και σε ανέκδοτες ιστορίες από τους θρύλους του ελληνικού κινηματογράφου.

Μεταξύ αυτών ανέφερε και σε μια άσχημη περίοδο στη ζωή του Θανάση Βέγγου.

«Αυτή είναι μια φωτογραφία που λίγο τώρα θα στεναχωρήσω τον κόσμο. Το 1965 ο Θανάσης Βέγγος αποφασίζει να φτιάξει τη δική του εταιρία ταινιών «Θου Βου, ταινίες γέλιου». Ο Βέγγος όμως ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός, τελειομανής ηθοποιός που ήθελε την κάθε σκηνή που γύριζε να την γυρίζει 30 φορές. Τότε, λοιπόν, δεν υπήρχε το βίντεο για να πω πως ήταν πολύ φτηνό για να το κάνεις ξανά και ξανά. Υπήρχε το φιλμ που σημαίνει ότι, όταν μια σκηνή την γύριζες 30 φορές, ήταν πανάκριβο.

Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει. Πήγαιναν πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα. Έτσι δανειζόταν, μπήκαν στη μέση τοκογλύφοι και σε αυτή τη φωτογραφία στον «Δόκτωρ Ζιβέγγο» κατεβάζει την ταμπέλα της εταιρίας του. Αυτή είναι η λίγο θλιβερή αυτή σκηνή, όπου ουσιαστικά κλείνει την εταιρία και αυτά τα χρέη τον ταλαιπώρησαν για πολλά πολλά χρόνια», αποκάλυψε για τον μεγάλο Έλληνα κωμικό.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ