Blogger αποκαλύπτει 5 μυστικά των Ιταλών για να μην παχαίνουν παρότι τρώνε 3- 4 φορές την εβδομάδα ζυμαρικά!

Blogger αποκαλύπτει 5 μυστικά των Ιταλών για να μην παχαίνουν παρότι τρώνε 3- 4 φορές την εβδομάδα ζυμαρικά!

Μετρ του είδους.

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζουν- εμείς σίγουρα ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία- μόνο με ζυμαρικά. Ωστόσο, πρόκειται για μια διατροφική επιλογή που οι περισσότεροι διατροφολόγοι …απαγορεύουν, αφού έχουν πολλές θερμίδες και παχαίνουν.

Υπάρχει, όμως, λύση και μας την αποκαλύπτει η blogger Elena Davis, η οποία με ανάρτησή της στο instagram παρουσιάζει 5 μυστικών των Ιταλών, που, παρότι, τρώνε 3-4 φορές την εβδομάδα ζυμαρικά, καταφέρνουν να μην παίρνουν κιλά.

«1) Το μέγεθος της μερίδας στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα πρώτο πιάτο συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού κρέας, ψάρι ,λαχανικά, σαλάτα είναι μετά.

2) Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους.

3) Τρώτε μεσογειακή διατροφή με ζυμαρικά. Σερβίρουμε ζυμαρικά με άφθονα λαχανικά, καθώς και φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία τείνουν να είναι πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.

4) Πηγαίνετε μια βόλτα. Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο, η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.

5) Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ