Η Φοντάνα ντι Τρέβι «μάζεψε» 1,5 εκατ. δολάρια το 2016! Που πάνε τα χρήματα

Η Φοντάνα ντι Τρέβι «μάζεψε» 1,5 εκατ. δολάρια το 2016! Που πάνε τα χρήματα

Ο θρύλος λέει πως αν ρίξεις ένα κέρμα προς τα πίσω με το δεξί χέρι πάνω από τον αριστερό ώμο στην Φοντάνα ντι Τρέβι, θα επιστρέψεις στην Ρώμη.

Το διάσημο συντριβάνι συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο οι οποίοι ακολουθούν της παράδοση και ρίχνουν ένα κέρμα. Έχετε αναρωτηθεί όμως που πάνε αυτά τα κέρματα;

Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, συλλέγει τα κέρματα και στη συνέχεια τα διανέμει στους απόρους. Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση, το 2016 συγκεντρώθηκαν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

«Το συμβούλιο της πόλης, μας παραδίδει τσάντες γεμάτες κέρματα που τα ρίχνουν στο σιντριβάνι», δήλωσε ο Alberto Colajacomo, εκπρόσωπος της Caritas, που επενδύει στη συνέχεια τα έσοδα σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

«Μεταξύ των νομισμάτων συχνά βρίσκουμε κι άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων γυαλιά, θρησκευτικά μετάλλια ακόμη και… οδοντοστοιχίες» προσθέτει.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι επισκευάστηκε πρόσφατα καθώς είχε υποστεί κάποιες μικροζημιές η μαρμάρινη πρόσοψη ενώ πρόσθεσαν και φωτισμό LED.
Πηγή: koutipandoras