Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ- Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ- Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα

Νέος βασιλιάς ο Κάρολος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται.

Η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας στο Twitter

Επειδή η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στη Σκωτία, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Μονόκερος» (Unicorn) για τη μεταφορά της σορού στο Λονδίνο. Η «Επιχείρηση Μονόκερος» αποτελεί μέρος της επιχείρησης «London Bridge» (Γέφυρα του Λονδίνου), που περιλαμβάνει τα επόμενα βήματα, ό,τι θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο της.

Θα πραγματοποιηθούν τελετές στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί με το βασιλικό τρένο, που θα ταξιδέψει με χαμηλή ταχύτητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τη Σκωτία στο Λονδίνο.

Πριν από τη μεταφορά του στο Λονδίνο, το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε αίθουσα στο Κάστρο του Μπαλμόραλ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Σεν Ζιλ στο Εδιμβούργο. Εκεί, εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα μπορέσουν να παρευρεθούν και πολίτες για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο το φέρετρο θα ταξιδέψει με το βασιλικό τρένο, σε μια διαδρομή διάρκειας πέντε ωρών. Το Κοινοβούλιο της Σκωτίας θα διακόψει προσωρινά τις εργασίες του σε ένδειξη πένθους. Από το Εδιμβούργο το φέρετρο θα μεταφερθεί και πάλι με το βασιλικό τρένο, στο Λονδίνο, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας θα παραμείνει για 8 ημέρες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για την κηδεία στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Βασιλιάς Κάρολος Γ’ (ο 3ος). Με αυτό το όνομα θα βασιλέψει ο Κάρολος, όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα. Η Καμίλα, έως το απόγευμα δούκισσα της Κορνουάλης, είναι πλέον βασιλική σύζυγος του Ηνωμένου Βασιλείου. Διάδοχος του θρόνου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, και πλέον δούκας της Κορνουάλης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ