Ο πρίγκιπας Harry μιλά για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μετά το θάνατο της Νταϊάνας

Ο πρίγκιπας Harry μιλά για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μετά το θάνατο της Νταϊάνας

«Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να βιώσω το πένθος μου».

Για το «απόλυτο χάος» που έζησε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια εξαιτίας της απώλειας της μητέρας του στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών μίλησε ο πρίγκιπας Χάρι στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ο 32χρονος γαλαζοαίματος δήλωσε πως βρέθηκε ένα βήμα πριν από την  πλήρη κατάρρευση μετά τοη θάνατο της μητέρας του.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι χάνοντας τη μητέρα μου στα 12 και περνώντας μια περίοδο 20 ετών με τα συναισθήματά του απενεργοποιημένα, αυτό επηρέασε την προσωπική μου ζωή και την εργασία μου. Βρέθηκα κοντά στην πλήρη κατάρρευση σε αρκετές περιστάσεις. Ο τρόπος που το χειρίστηκα ήταν να θάψω το κεφάλι μου στην άμμο και να μην το σκέφτομαι, γιατί έλεγα στον εαυτό μου, πώς μπορεί να βοηθήσει να το σκέφτομαι»;

Και παραδέχθηκε πως «χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να βιώσω το πένθος μου». Και μόνο όταν έκλεισε τα 28 ζήτησε τη βοήθεια ειδικού, καθώς «τα τελευταία δύο χρόνια ήταν το απόλυτο χάος. Δεν ήξερα τι δεν πάει καλά με εμένα». «Από συναισθηματικής άποψης, έλεγα “εντάξει μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να είναι μέρος οποιουδήποτε πράγματος”. Οπότε ήμουν ένας τυπικός 20χρονος, 25χρονος, 28χρονος, που γυρνούσα από εδώ και από εκεί, λέγοντας πως η ζωή είναι υπέροχη, όλα είναι καλά», συνέχισε.

«Μετά ξεκίνησα κάποιες συζητήσεις και τότε ξαφνικά, όλο αυτό το πένθος που ποτέ δεν είχα επεξεργαστεί βγήκε στην επιφάνεια. Σκεφτόμουνα “τελικά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσω”» λέει ο Χάρι και εξηγεί πως ήταν ο αδερφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ που τον πίεσε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια.

Ο πρίγκιπας Harry μιλά για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μετά το θάνατο της Νταϊάνας

Ο πρίγκιπας Χάρι στην κηδεία της μητέρας του, ανάμεσα στον αδελφό της Νταϊάνας, Ερλ Σπένσερ και τον πρίγκιπα Κάρολο – EPA-PHOTO / EPA FILES /GERRY PENNY

Πηγή:athensvoice.gr