Αδιανόητο: Εργαζόμενοι σε κέντρο λογοθεραπείας χτυπάνε παιδιά με ειδικές ανάγκες «για το καλό τους»

Αδιανόητο: Εργαζόμενοι σε κέντρο λογοθεραπείας χτυπάνε παιδιά με ειδικές ανάγκες «για το καλό τους»

Σάλος έχει προκληθεί στην Κίνα από το βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος σε κέντρο λογοθεραπείας και στο οποίο φαίνονται εργαζόμενοι να χαστουκίζουν, να κλωτσάνε και να απειλούν παιδιά με ειδικές ανάγκες «για το καλό τους».

Μια από τις εργαζόμενες, δε, που υποστήριξαν ότι είναι ειδικά εκπαιδευμενές δασκάλες, απείλησε ένα παιδί ότι θα του δώσει να φάει τα κόπρανά του αν αυτό «έβρεχε» το παντελόνι του.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι οι εργαζόμενες αυτές υποστήριξαν on camera ότι άγριες τιμωρίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να βελτιώσουν την ικανότητά τους στην ομιλία.

«Νομίζεις ότι είναι άγριο αυτό που κάνουμε όταν το βλέπεις για πρώτη φορά αλλά είναι για το καλό τους. Δεν μπορούν να μιλήσουν οπότε το να βάζουν τα κλάματα τα βοηθάει να εξασκούν την ομιλία» ακούγεται να λέει μια από τις εργαζόμενες. Μια άλλη «συνάδελφός» της φαίνεται κάποια στιγμή να φωνάζει σε ένα από τα παιδιά «μην χρησιμοποιείς το μυαλό σου, βλέπεις πόσο χαζό είσαι».

Όπως συμβουλεύει, δε, μια από τις δασκάλες τον δημοσιογράφο που υποδύεται επίσης το δάσκαλο, «χτύπα τα παιδιά στις σκάλες γιατί κανείς δεν το βλέπει εδώ. Και αν δεν υπάρχει κανείς μπορεί να το ξαναφέρεις εδώ (σ.σ. το παιδί) για να το χτυπήσεις ξανά».

Οι εικόνες καταγράφηκαν σε κέντρο λογοθεραπείας στην επαρχεία Τζιανξί με τις αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο να αποφασίζουν να βάλουν προσωρινά λουκέτο και την αστυνομία να αναλαμβάνει τις έρευνες.
Πηγή:peoplegreece.com