Θανάσης Βέγγος: Μία σπάνια φωτογραφία αγκαλιά με την σύζυγό του, Ασημίνα

Θανάσης Βέγγος: Μία σπάνια φωτογραφία αγκαλιά με την σύζυγό του, Ασημίνα

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης διαθέτει μια μεγάλη λίστα ηθοποιών και όχι μόνο, από σπάνιες φωτογραφίες. Έτσι, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Αθανασίου, δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του Θανάση Βέγγου με την σύζυγό του, Ασημίνα, με την οποία ήταν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του και είχαν αποκτήσει 2 γιους, τον Βασίλη και τον Χάρη.

«Ο Θανάσης Βέγγος με την σύζυγό του Ασημίνα σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις τους στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στον γάμο του άσσου των γηπέδων και μεγάλου Έλληνα ποδοσφαιριστή Νίκου Σαργκάνη. Η γνωριμία του ζευγαριού γίνεται στα τέλη της δεκαετίας του ’40 όταν εκείνη μετακομίζει στα εφηβικά της χρόνια από την γενέτειρά της την Λευκάδα στην Αθήνα για να προσέχει τα παιδιά του θείου της.

Ο νεαρός τότε Θανάσης που εργάζεται στο γαλακτοπωλείο της γειτονιάς και της αφήνει κάθε πρωί ένα μπουκάλι γάλα στην πόρτα του σπιτιού, εντυπωσιάζεται από την ομορφιά και την γλυκύτητά της και δύο χρόνια αργότερα κάνει πρόταση γάμου που δεν γίνεται αποδεκτή από τον θείο και τον πατέρα της λόγω του νεαρού της ηλικίας και των δυο. Λίγο αργότερα εκείνος φεύγει για φαντάρος όπου υπηρετεί ως εξόριστος στην Μακρόνησο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και συναναστρέφεται με μεγάλες μορφές της τέχνης και των γραμμάτων όπως οι Μάνος Κατράκης, Μενέλαος Λουντέμης, Γιάννης Ρίτσος και ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος με τον οποίο γίνονται αδερφικοί φίλοι. Κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα ο σκηνοθέτης του προτείνει το 1954 τον πρώτο κιν/φικό του ρόλο στην “Μαγική πόλη” και σύντομα βρίσκεται σε ένα καινούργιο και ξεχωριστό κόσμο που θα του εξασφαλίσει την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσει οικογένεια και να παντρευτεί το κορίτσι που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 1956 γίνεται ο γάμος τους όπου θα αποκτήσουν δύο υπέροχους γιους τον Βασίλη και Χάρη και για τα επόμενα 55 χρόνια μέχρι τον χαμό του το 2011, ακολουθεί μια κοινή πορεία ζωής γεμάτη αγάπη και ευτυχία, αποτελώντας ένα υπόδειγμα πατέρα και συζύγου μακριά από πάρτι και κοσμικές συναναστροφές. Η Ασημίνα υπήρξε η γυναίκα της ζωής του και ο άνθρωπος που θα σταθεί στο πλάι του τόσο στις δόξες και τις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές όπως το 1969 με την οικονομική του καταστροφή που θα τον βοηθήσει να ορθοποδήσει και να δημιουργήσει στην συνέχεια ταινίες με υψηλή αισθητική και έντονα κωμικοτραγικά στοιχεία που καταδεικνύουν και το καλλιτεχνικό μεγαλείο του. Ένας μεγάλος, αγνός και αληθινός», έγραψε στα σχόλια ο Άρης Λουπάσης για τον αγαπημένο ηθοποιό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ