Η ιστορία της 11χρονης από τη Φλόριντα που εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της…

Η ιστορία της 11χρονης από τη Φλόριντα που εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της…

Η Σέρι Τζόνσον είχε βιαστεί τέσσερις φορές πριν γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της. Λίγους μήνες αργότερα έμεινε έγκυος και σε ηλικία 11 ετών εξαναγκάστηκε από την οικογένειά της να παντρευτεί το βιαστή της.

Όχι, η ιστορία αυτή δεν διαδραματίστηκε σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου αλλά την κοσμοπολίτικη πολιτεία της Φλόριντα…

«Η μητέρα μου με ρώτησε αν θέλω να παντρευτώ. Και εγώ της είπα: “Δεν ξέρω τι είναι γάμος και πώς πρέπει να συμπεριφερθώ ως σύζυγος» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Τζόνσον, συμπληρώνοντας: «Η μητέρα μου μού απάντησε: “Ε, μάλλον τότε θα πρέπει να παντρευτείς”».

Οι γονείς της Σέρι αποφάσισαν τότε να προστατεύσουν τον βιαστή της από το νόμο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το «σκάνδαλο».

Η Φλόριντα είναι μόλις μία από τις 27 αμερικανικές πολιτείες που επιτρέπει τον γάμο ανηλίκων με την συγκατάθεση των γονέων.

Η Τζόνσον αποκαλύπτει τώρα ότι ο γάμος αυτός μετέτρεψε σε εφιάλτη τη ζωή της. Δεν πήγαινε τακτικά στο σχολείο, γέννησε εννέα παιδιά και τσακωνόταν συνεχώς με τον βιαστή-συζυγό της για οικονομικά θέματα.

«Ηταν πραγματικά μια φρικτή ζωή» είπε η ίδια, αναφέροντας παράλληλα ότι κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να πάρει διαζύγιο από τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.

Πριν από λίγο καιρό έγραψε το βιβλίο «Συγχωρώντας τα ασυγχώρητα», περιγράφοντας τα δεινά που έζησε στα χέρια του βιαστή της.

Η ιστορία της άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές εκπροσώπου της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Φλόριντα, που παρουσίασε νομοσχέδιο που απαγόρευε τους γάμους ανηλίκων στην πολιτεία.

«Ο γάμος είναι υπόθεση ενηλίκων» είπε η Σίνθια Στάφορντ, και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να ψηφίζουν, δεν θέλουμε να πίνουν αλκοόλ, απαγορεύεται να οδηγήσουν αλλά τους επιτρέπουμε να παντρευτούν πριν τα 16;».

Το νομοσχέδιο της Στάφορντ «πέθανε» πριν καλά-καλά δημιουργηθεί. Δεν έφτασε καν για συζήτηση στη Γερουσία. Την ίδια τύχη είχε και αντίστοιχο νομοσχέδιο από το Νιου Χαμπσάιρ στις αρχές του χρόνου.

Μόλις στις αρχές του μήνα, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι άσκησε βέτο σε σχετικό νομοσχέδιο, ισχυριζόμενος ότι ένας γενικός αποκλεισμός, χωρίς εξαιρέσεις, θα παραβίαζε τις παραδόσεις και τα θρησκευτικά πιστεύω αρκετών κατοίκων του Νιου Τζέρσει…

Πηγή:ethnos.gr