«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες

«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες

Σκηνικό πολέμου στο Μενίδι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα την ώρα που το παιδί  ήταν στο προαύλιο του σχολείου του για την σχολική γιορτή. Η κατάσταση είναι εκρηκτική με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι ζούν καθημερινά έναν «πόλεμο».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Υπήρξαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν οι νεαροί προσπάθησαν να περάσουν στην λεωφόρο Δημοκρατίας.

«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες

Οι Ρομά πυροβόλησαν από τους διπλανούς καταυλισμούς τους στον αέρα ενώ έγιναν καταδρομικές επιθέσεις σε σπίτια Ρομά τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες
Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση. Τρένο του προαστιακού στον σταθμό Μενιδίου δέχτηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες«Πόλεμος» στο Μενίδι: Επεισόδια & σπίτια στις φλόγες

Πηγή: thetoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ