Σοκ: Χάνεται ο χρόνος ασφάλισης αν δεν αποδοθεί από τον εργοδότη

Σοκ: Χάνεται ο χρόνος ασφάλισης αν δεν αποδοθεί από τον εργοδότη

Οι αλλαγές στο νόμο φέρνουν τα πάνω κάτω στα ποσά που περιμένουν να πάρουν όσοι αποχώρησαν από την 1/1/2015 και μετά.

Βόμβα μειώσεων και επαναφορά της ρήτρας “θανάτου” σε νέες αλλά και παλιές επικουρικές συντάξεις κρύβουν οι αλλαγές που προτίθεται να φέρει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι παγωμένες αιτήσεις που μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει περίπου 75.000 ασφλισμένοι.

Οι αλλαγές στο νόμο φέρνουν τα πάνω κάτω στα ποσά που περιμένουν να πάρουν όσοι αποχώρησαν από την 1/1/2015 και μετά καθώς στις αποδοχές που θα βγάζουν την επικουρική τους σύνταξη θα περιλαμβάνονται μόνο αυτές για τις οποίες πράγματι καταβλήθηκαν και εισφορές στο Ταμείο και θα πρέπει να εμφανίζονται από 1/1/2016 και μετά στις ατομικές μερίδες ασφάλισης κάθε εργαζομένου.

Αν οι εισφορές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, κρατήθηκαν από εργοδότες και επιχειρήσεις αλλά δεν αποδόθηκαν τότε το διάστημα για το οποίο δεν αποδόθηκαν δεν θα μετράει στο συντάξιμο χρόνο του ασφαλισμένου.

Αυτός ο χρόνος για τον οποίο δεν θα υπάρχουν καταβληθείσες εισφορές περασμένες στη μερίδα του ασφαλισμένου δεν θα πιστώνεται και θα χάνεται το ανάλογο ποσό επικούρισης.

Πηγή: thetoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ