Νέες αποκαλύψεις για βασανιστήρια του 7μηνών μωρού στην Πάτρα

Νέες αποκαλύψεις για βασανιστήρια του 7μηνών μωρού στην Πάτρα

Απολογούνται σήμερα ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους μόλις 7 μηνών, το οποίο εξακολουθεί να  νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο πατέρας η μητέρα του 27, ισχυρίζονται πως τα σοβαρά τραύματα που φέρει στο σώμα του το βρέφος – μώλωπες, εκχυμώσεις, καψίματα- τα προκάλεσε ο μόλις δύο ετών μεγαλύτερος αδελφός του μωρού όμως οι αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε επί μήνες είναι συγκλονιστικές.  Σύμφωνα με πληροφορίες εγκαύματα στο σώμα του παιδιού προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο και του δημιούργησαν μεγαλύτερη ζημιά  από ό,τι θα του προκαλούσε το σβήσιμο ενός τσιγάρου στο σώμα του.

Οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί στους γονείς του μωρού  είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο, ερωτηματικά  παραμένουν ακόμα για τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκαν στο επτά μηνών κοριτσάκι τα κατάγματα αλλά και τα εγκαύματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών, η μητέρα αρνείται τις βαριές κατηγορίες. Ετσι αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ώστε να πέσει φως στο κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ευσταθούν ή οι ίδιοι προκάλεσαν τα κατάγματα, τους μώλωπες και τα καψίματα στο επτά μηνών κοριτσάκι.

Η καταγγελία
Καταγγελία ότι το παιδί κακοποιείται από τους γονείς του είχε κάνει συγγενικό πρόσωπο των δύο γονιών του επτά μηνών βρέφους πριν από δύο μήνες. Τότε, η υπόθεση διερευνήθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ οι γονείς, όπως και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι το κοριτσάκι είχε δεχθεί χτυπήματα από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που το ζηλεύει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 19χρονου πατέρα και της 27χρονης μητέρας, και τώρα το παιδί δέχθηκε την «επίθεση» του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, καθώς αυτό, πέταξε το κοριτσάκι από το ριλάξ, πριν προλάβει η μητέρα να αντιδράσει.

Οσο για τα εγκαύματα που φέρει το βρέφος, η μητέρα υποστηρίζει ότι προέρχονται από από καυτό γάλα το οποίο έπεσε πάνω του.

Ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού
Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες του ζευγαριού που δηλώνουν άγνοια για τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Κάποιοι έχουν πει πως άκουγαν φωνές, αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε τα όσα συνέβαιναν.

Πηγή: thetoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ