Πυροσβεστική για Καπανδρίτι: Η φωτιά δεν ελέγχεται

Πυροσβεστική για Καπανδρίτι: Η φωτιά δεν ελέγχεται

Την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων ζητά τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πηγές στην Αττική, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η χώρα μας υπέβαλλε σήμερα αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL – 415.

Ώστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Γαλλία που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό απάντησε ήδη στις Ελληνικές αρχές  ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα αεροσκάφη καθώς τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

Η Σταυρούλα Μαλλίρη σημείωσε ακόμα πως στο αίτημα της Ελλάδας έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Κύπρος και ότι σήμερα επιχειρούσαν στα μέτωπα 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Πυροσβεστική για Καπανδρίτι: Η φωτιά δεν ελέγχεται

Η εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια «δύσκολη ημέρα» καθώς η φωτιά στην Ατττική δεν έχει ελεγχθεί, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και ότι συναντά τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης. «Επεκτείνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε του πολίτες που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή να υπακούν άμεσα στις εντολές των αρχών και να απομακρύνονται άμεσα από τις περιοχές στις οποίες επεκτείνεται η πυρκαγιά.

Τέλος, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής  έκανε γνωστό ότι η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα στην Πάρνηθα ένα άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του υλικά με τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για εμπρησμό.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο, οι άνεμοι, που δημιουργούνται και από την ίδια την πυρκαγιά είναι πολύ ισχυροί, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι φλόγες να κατευθύνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς την Μαλακάσα.

«Κανείς να μην έρχεται από Πολυδένδρι προς Μαλακάσα, ακόμη και οι πυροσβέστες που ήταν κοντά στο μέτωπο αποχώρησαν» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου και συμπλήρωσε: «Πλέον είναι πάρα πολύ επιθετική και επικίνδυνη η κατάσταση».

Περίπου στις 7.00 το απόγευμα η Πυροσβεστική υπηρεσία σημείωνε ότι η πυρκαγιά μαίνεται και δεν έχει καταστεί δυνατή η αποκοπή της. Η πυρκαγιά κινείται με κατεύθυνση Νότια – Νοτιοδυτικά από τον άξονα Καλάμου – Μικροχωρίου ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παρά τις αντιπυρικές ζώνες που η Πυροσβεστική σε συνεργασία με τον στρατό δημιούργησε σήμερα το πρωί, η φωτιά κατόρθωσε να περάσει και καίει το δάσος που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο κ. Φιλίππου ζήτησε από τους οδηγούς να αποφύγουν τους δρόμους από το Πολυδένδρι προς τη Μαλακάσα, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας λίγο μετά τις 16:00, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στα παρακάτω σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου:

  1. Kόμβος Μικροχωρίου προς Μικροχώρι
  2. Λ. Mικροχωρίου και Οδυσσέα Ελύτη
  3. Παραλία Αγίων Αποστόλων E.O. Kαλμαου- Αγίων Αποστόλων
  4. Πλατεία Καλάμου από Κάλαμο προς Αγίους Αποστόλους
  5. Πλατεία Kαπανδριτίου προς λεωφόρο Καλάμου
  6. Είσοδος Μικροχωρίου
  7. Kόμβος Πολυδενδρίου προς Πολυδένδρι

    Πηγή: protothema.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ