«Ανάσα» για 400.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. – Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας

«Ανάσα» για 400.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. – Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας

Πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα πληρώσουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Ειδήσεων»

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε πως θα μειώσει σίγουρα τα τέλη κυκλοφορίας στους πολύτεκνους, ενώ αλλαγές εξετάζει και για τους ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Παράλληλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει και η πρόταση να μειωθούν αντίστοιχα και στους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 10-15 έτη άνεργοι) ή ακόμη και σε χαμηλοσυνταξιούχους με πενιχρά ετήσια έσοδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιοι ότι μπορούν οι συγκεκριμένες προτάσεις να λάβουν την έγκριση της τρόικας.

Άλλωστε, ένας επιπλέον παράγοντας, ο οποίος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το αν τελικά θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας και στους μακρόχρονα ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, έχει να κάνει και με την πορεία των δημοσιονομικών εσόδων, αλλά και με τους στόχους που θα τεθούν στον Προϋπολογισμό του 2018.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν στα τέλη Νοεμβρίου, θα εξαρτηθεί από τους στόχους που τίθενται στον Προϋπολογισμό του 2019. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες των «Ειδήσεων», οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές αλλαγές έως ανεπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.

Πηγή: topontiki.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ