Η Νικολούλη άνοιξε μια υπόθεση-θρίλερ με σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «αυτοκτονία» του Δημήτρη Σαράντη

Η Νικολούλη άνοιξε μια υπόθεση-θρίλερ με σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «αυτοκτονία» του Δημήτρη Σαράντη

Οι αποκαλύψεις για χτυπήματα στο κεφάλι και ένεση με υπερβολική δόση θανατηφόρας ουσίας

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση έγιναν στην πρεμιέρα της τηλεοπτικής σεζόν της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στον Alpha αποκαλύφθηκε ότι η «αυτοκτονία» ενός νεαρού πατέρα ήταν σκηνοθετημένη για να καλύψει μια άγρια δολοφονία.

Το θρίλερ του Δημήτρη Σαράντη 31 χρόνων από τη Λάρισα, διαδραματίστηκε στη Βιέννη και αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα. Η εκταφή του πτώματος που ζήτησαν οι συγγενείς του, έφερε στο φως χ τυπήματα στο κεφάλι, ένεση με υπερβολική δόση θανατηφόρας ουσίας και μια θηλιά στο λαιμό μετά θάνατον.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή ο Δημήτρης έφυγε από την Ελλάδα της κρίσης και βρέθηκε με τη νεαρή σύντροφο του στην Αυστρία, για μια καλύτερη ζωή.

Ο Δημήτρης πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού, ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια με την οικογένεια του στην πόλη Μέντλινκ προάστιο της Βιέννης και εργαζόταν ως σεφ σε ελληνικό εστιατόριο με τη γυναίκα του βοηθό στην κουζίνα. Σύμφωνα με τη σύζυγο του, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 έφυγε με το αυτοκίνητο του για την αγορά όπως συνήθιζε, αλλά δεν επέστρεψε.

Δύο μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός από τους φίλους του και τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητο του, σε πάρκινγκ αθλητικού κέντρου της περιοχής όπου έμενε. Γύρω από το λαιμό του ήταν περασμένο ένα σχοινί που ήταν δεμένο στην χειρολαβή της πίσω πόρτας.

Οι Αυστριακές Αρχές θεώρησαν πως επρόκειτο για αυτοκτονία. Έκλεισαν άρον – άρον την υπόθεση χωρίς την απαιτούμενη έρευνα και έστειλαν «πακέτο» τον νεκρό νέο πίσω στην Ελλάδα, δίχως να διενεργήσουν νεκροτομή.

Η χήρα του Δημήτρη Σαράντη περιέγραψε στον ρεπόρτερ της εκπομπής τι συνέβη τη μοιραία μέρα που έχασε μυστηριωδώς τη ζωή του.Όπως εξήγησε στην εκπομπή, χρωστούσαν σε τρία διαφορετικά άτομα χρήματα, αλλά κανείς δεν πίεζε τον νεαρό πατέρα να αποπληρώσει άμεσα.

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Δημήτρη η οικογένεια του δεν είχε πειστεί ότι αυτοκτόνησε. Οι συγγενείς του στην προσπάθεια τους να μάθουν την αλήθεια, απευθύνθηκαν για βοήθεια στον καθηγητή Ιατροδικαστικής Ματθαίο Τσούγκα. Ο επιστήμονας τους εξήγησε τότε, πως η έρευνα δεν θα μπορούσε να στηριχθεί μόνο στο φωτογραφικό υλικό που είχαν στα χέρια τους, αλλά θα έπρεπε να διερευνηθούν κι άλλες παράμετροι.

«Οι συγγενείς με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει όταν μου έδειξαν την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το πτώμα. Ζήτησαν να γίνει εκταφή. Δυστυχώς οι αρμόδιες Αρχές καθυστέρησαν πολύ να κάνουν δεκτό το αίτημα» είπε.

Η εκταφή τελικά πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2016, επτά μήνες μετά τον θάνατο του Δημήτρη Σαράντη. Δόθηκε εισαγγελική εντολή για την νεκροτομή στην οποία συμμετείχαν και οι ιατροδικαστές Ρουμπίνη Λεονταρή και Χρήστος Κραββαρίτης της σχετικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης.

«Υπήρξε μια σύμπνοια όσον αφορά τα αντικειμενικά ευρήματα, αλλά διαφέρουμε λίγο στο τελικό συμπέρασμα. Προσωπικά προχώρησα σε βαθύτερη ανάλυση και εξέτασα το κάθε εύρημα ξεχωριστά» ανέφερε στο «Τούνελ» ο κ. Τσούγκας.

«Τα στοιχεία τα οποία βρήκαμε εμείς δεν συνάδουν με τέτοιου είδους αυτοκτονία, ώστε να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός κρεμάστηκε από τη λαβή της πόρτας και πέθανε. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν αυτοκτόνησε, για πολλούς λόγους. Δεν πρόκειται μόνο για δική μου εμπειρία, αναγράφεται και στα ιατροδικαστικά βιβλία. Στην περίπτωση αυτοκτονίας διά βρόγχου, το εντύπωμα αφήνει τη λεγόμενη ζωική αντίδραση. Στην περίπτωση αυτή υπήρχε μια «αραχνοΰφαντη» θα ‘λεγα εικόνα, διακοπτόμενη σε ορισμένα σημεία, χωρίς βάθος. Αυτή λοιπόν η ζωική αντίδραση δεν υπήρχε. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε με τους συναδέλφους ιατροδικαστές, θλαστικές εκχυμώσεις στο θόλο του κρανίου που σημαίνει ότι υπήρχαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι του» ανέφερε ο κ. Τσούγκας και συνέχισε: «Ακόμη χειρότερα ήταν τα ευρήματα που βρήκαμε στην δεξιά κατ’ αγκώνα άρθρωση στο σημείο που χρησιμοποιούμε για τις ενδοφλέβιες ενέσεις. Κάποιος έκανε μια ένεση στο άτομο αυτό πριν πεθάνει. Το αποκλείω να την έκανε ο ίδιος, γιατί το άτομο ήταν δεξιόχειρας και το εύρημα βρισκόταν στο δεξί του χέρι. Η ύπαρξη θρόμβου υποδηλώνει ότι η ένεση αυτή, έγινε εν ζωή».

Οι ειδικοί στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν την ουσία που περιείχε η ένεση αντιμετώπισαν δυσκολίες. Κι αυτό γιατί το πτώμα για να μεταφερθεί από την Αυστρία στην Ελλάδα ταριχεύτηκε υποχρεωτικά , χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει νεκροτομή. Στην ταρίχευση το αίμα αντικαθίσταται με φορμόλη.

«Αυτό είχε σαν συνέπεια να φύγει το αίμα μαζί με τις οποιεσδήποτε ουσίες περιείχε. Παρ’ όλα αυτά εντοπίστηκε η ουσία αμιτριπτυλίνη στο ήπαρ. Πρόκειται για αντικαταθληπτικό. Στην περίπτωση που κάποιος λάβει παραπάνω από 150 mg αντιμετωπίζει προβλήματα αναπνευστικής καταστολής, κώματος και φυσικά θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούγκας.

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα που όρισε η οικογένεια Σαράντη, τα στοιχεία που εντοπίστηκαν και που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, «συνηγορούν σε μέγιστο βαθμό υπέρ αφαίρεσης της ζωής και όχι αυτοκτονίας».

«Συμπερασματικά, το θύμα είχε υποστεί δύο χτυπήματα δυνατά στο κεφάλι και έχασε προσωρινά την επαφή με το περιβάλλον. Στη συνέχεια κάποιος με την ένεση του έδωσε μια υπερβολική δόση ηρεμιστικού κι όταν έπαψε να αναπνέει, τον κρέμασε με σχοινί από τη λαβή του αυτοκινήτου για να σκηνοθετήσει έναν απαγχονισμό» κατέληξε ο κ. Τσούγκας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ