Λεωνίδιο: Σοκάρει η εξέλιξη στην εξαφάνιση…

Λεωνίδιο: Σοκάρει η εξέλιξη στην εξαφάνιση…

Μόλις το «Τούνελ» έσβησε τα φώτα για την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξαν καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Θόδωρου Τσεμπελή.

Ο στενός του φίλος που μέχρι χθες «δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση»,  μετά την έρευνα της εκπομπής και τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν ομολόγησε στην Αστυνομία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017, μαζί με τον Τσεμπελή προσπάθησαν να κλέψουν οπλισμένοι ένα σπίτι στο χωριό Πηγάδι, όμως έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους που όπως ισχυρίστηκε, τους κυνήγησαν. «Είδα ένα μπλε παπάκι με έναν οπλισμένο άνδρα να μας  κυνηγάει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος μετά τις αποκαλύψεις.

Αγανακτισμένος και στεναχωρημένος ο αδελφός του αγνοούμενου Γιάννης Τσεμπελής μίλησε στο «Τούνελ».

«Ο φίλος του έκανε τον ανήξερο… Τα ίδια έλεγε και στην εκπομπή σας. Τελικά τα ομολόγησε όλα στην Αστυνομία. Μας βρήκε κι αυτό το κακό, τι να πω… Είναι δύσκολο για την οικογένεια… Ο αδελφός μου δεν ήταν άγιος, αλλά δεν του άξιζε μια τέτοια τύχη… Ο φίλος του είπε  πως ενώ  έτρεχαν να γλυτώσουν έπεσε και χτύπησε. Μετά κουράστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μάλιστα είπε πως εκεί που  τον άφησε, υπήρχε κηλίδα αίματος».

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου,  απάντησε πως κανείς δεν ενημέρωσε την οικογένεια αν όντως βρέθηκε αίμα , αν οι Αρχές το εξέτασαν, ούτε αν αναζητήθηκε ο κάτοικος που τους κυνηγούσε με  το μπλε παπάκι.

«Ένα σκύλο να είχαμε χάσει, θα έδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον» είπε με απογοήτευση.

«Συγγενείς και φίλοι οργανώσαμε μια ομάδα για να ψάξουμε για τον Θοδωρή. Ζητήσαμε και την βοήθεια του φίλου του, πριν ομολογήσει…. Του είπαμε να κοιτάξουμε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρέθηκε η μηχανή του. Να πάμε στο σημείο που κατέληξαν τρέχοντας για να διαφύγουν εκείνο το πρωϊνό. Αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι ο αδελφός μου λόγω πάχους, δεν θα τα κατάφερνε να περπατήσει μέχρι εκεί».

Του  προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ενώ στην πρώτη έρευνα των αστυνομικών στο σημείο που ήταν το μηχανάκι του αδελφού του,  δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο, ο φίλος που πήγε εκεί  αργότερα  βρήκε ένα ζευγάρι μαύρα γάντια.

«Όταν άφησε τον αδελφό μου μες στο δάσος όπως λέει, πέρασε μπροστά από το σπίτι μου. Δεν μπορούσε να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου πει,  καλώς ή κακώς κάναμε μια κουταμάρα, αλλά ο αδελφός σου έχει μείνει εκεί και θέλει βοήθεια. Πάμε να τον βρούμε;  Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολλά και μένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω την αλήθεια»  είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν εύκολο για μας όταν μάθαμε ότι ο αδελφός μας συμμετείχε σε κλοπή. Ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια.  Ήταν σφάλμα, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος…» τόνισε με πόνο.

Πηγή: anikolouli.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ