Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους υπερβαίνουν τα κλιμάκια κατανάλωσης

Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους υπερβαίνουν τα κλιμάκια κατανάλωσης

Μειώσεις στο ρεύμα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ενέργειας – Πώς διαμορφώνεται το νέο τιμολόγιο των ΥΚΩ

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία εξομαλύνονται οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και επέρχονται μειώσεις για τους καταναλωτές που υπερβαίνουν τα εκάστοτε κλιμάκια κατανάλωσης.

Οι νέες ρυθμίσεις για τις ΥΚΩ , με τις οποίες μειώνονται σε τρία από τέσσερα τα κλιμάκια, θα ισχύσουν από 1-1-2018. Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι, αν η καταναλωση ενός νοικοκυριού υπερβεί το όριο της κλίμακας, τότε δεν θα χρεώνεται το σύνολο της καταναλωσης με την αυξημενη τιμή του επόμενου κλιμακίου (όπως ισχύει τώρα) , αλλά μόνο η υπερβάλλουσα κατανάλωση. Έτσι επανέρχεται η κλιμακωτή χρέωση των ΥΚΩ.

Αναλυτικά το νέο τιμολόγιο των ΥΚΩ, το οποίο είναι ίδιο για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και ισχύει τόσο για την ημερήσια όσο και για τη νυχτερινή κατανάλωση έχει ως εξής:

– Από 0-1600 κιλοβατώρες τετραμηνιαίας κατανάλωσης, 6,9 ευρώ η μεγαβατώρα.

-Από 1601-2000 kwh, 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

-Από 2001 και πάνω, 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η χρέωση του πρώτου κλιμακίου παραμένει στο επίπεδο που ισχύει και σήμερα.

Πηγή: news247.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ