Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 22χρονου -Για να πάνε στην κηδεία του

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 22χρονου -Για να πάνε στην κηδεία του

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα νεαροί που είχαν συλληφθεί για το αιματηρό επεισόδιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 22χρονος.

Πρόκειται για Ελληνες, Αλβανούς και ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στην πλειονότητά τους κάτοικοι Διαβατών, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων νεαρών, το βράδυ της Κυριακής. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο με ξυλοδαρμό, λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Οι εννιά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τούς απαγγέλθηκε η κατηγορία της συμπλοκής. Ένας εξ αυτών παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αρχικά η δικαστής, κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε να μην αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους όμως, που ήταν φίλοι του θύματος, αντέδρασαν και δήλωσαν ότι επιθυμούν να πάνε στην κηδεία του 22χρονου, η οποία θα γίνει αύριο το μεσημέρι. Ετσι, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της προανάκρισης, ο 22χρονος δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος, το οποίο αποδείχθηκε θανατηφόρο. Φίλοι του τον μετέφεραν αιμόφυρτο στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ