Θεός:Κατέλαβε ακατοίκητο σπίτι και άφησε αυτό το σημείωμα στην ιδιοκτήτρια! Δείτε τη συνέβη στη Θεσ/κη

Θεός:Κατέλαβε ακατοίκητο σπίτι και άφησε αυτό το σημείωμα στην ιδιοκτήτρια! Δείτε τη συνέβη στη Θεσ/κη

Μέλη ΜΚΟ κάνουν κατάληψη σε ακατοίκητα σπίτια για να μην πληρώνουν ενοίκιο! Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα αυτιά τους και τα μάτια τους οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας στην Άνω Πόλη, την οποία ανακαίνιζαν αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Ολλανδό.

Ένας 31χρονος, μέλος ΜΚΟ και προερχόμενος από τη «χώρα της τουλίπας», αποφάσισε να καταλάβει το εν λόγω οίκημα το οποίο κατά την προσωπική του άποψη ήταν  έρημο και μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ίδιο. Όπως εξηγεί η κ. Κατερίνα Βασιλειάδου, ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας, η ιστορία ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, όταν οι εργασίες ανακαίνισης και αναπαλαίωσης της μονοκατοικίας σταμάτησαν για οικογενειακούς λόγους.

Στην μονοκατοικία επί της οδού Λυσία και ενώ οι εργασίες είχαν σταματήσει, ένας εκ των εργατών τους συνεργείου πήγε να πάρει κάποια από τα εργαλεία που είχαν αφήσει εκεί. Εκεί βρήκε τον Ολλανδό να… μένει σα στο σπίτι του, λέγοντας στον εμβρόντητο εργάτη ότι θα νοικιάσει το σπίτι, ενώ για αυτό το λόγο είχε φέρει και προσωπικά του αντικείμενα.

Στην συνέχεια ο εργάτης ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι βρίσκεται εντός του κτηρίου ο συγκεκριμένος άνθρωπος, κάτι που τους ανάγκασε να μεταβούν άμεσα στο  σημείο με τη συνοδεία αστυνομίας.

Εκεί ο 31χρονος Φρέντερικ όπως αυτοσυστήθηκε… κοιμόταν του καλού καιρού, με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν και να τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Άνω Πόλης, όπου ο εισβολέας συστήθηκε ως μέλος ΜΚΟ που καταλαμβάνουν άδεια σπίτια και τα αξιοποιούν όπως εκείνοι νομίζουν.

Μάλιστα είχε ετοιμάσει και επιστολή στα ελληνικά την οποία και θυροκόλλησε στο συγκεκριμένο σπίτι σαν να μην συμβαίνει τίποτα:

Θεός:Κατέλαβε ακατοίκητο σπίτι και άφησε αυτό το σημείωμα στην ιδιοκτήτρια! Δείτε τη συνέβη στη Θεσ/κη
Το συγκεκριμένο φαινόμενο της κατάληψης οικημάτων, είναι γνωστό διεθνώς ως squatting ωστόσο μέχρι τώρα περιοριζόταν τουλάχιστον στη χώρα μας σε παλιούς βιομηχανικούς χώρους ή μεγάλα οικήματα, αλλά όχι σε μικρές κατοικίες.

Ωστόσο πλέον παρατηρείται έντονα και σε μικρότερα σπίτια, με ορισμένα εγκαταλειμμένα σπίτια στην Άνω Πόλη να αποτελούν στόχους των «squatters». Μάλιστα ένας ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειμένου να ανακτήσει τη ιδιοκτησία του σε περίπτωση που ο χώρος καταληφθεί από περισσότερους από έναν καταληψίες, καθώς το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει κατά κάποιο τρόπο την κατάληψη χώρων οι οποίοι βρίσκονται σε αχρηστία.
Πηγή:thessnews.gr

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ