ΚΕΕΛΠΝΟ: Έξι νέοι θάνατοι από την γρίπη μέσα σε μια εβδομάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Έξι νέοι θάνατοι από την γρίπη μέσα σε μια εβδομάδα

Έξι νέοι θάνατοι σημειώθηκαν το διάστημα από 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου από επιπλοκές της εποχικής γρίπης, παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητά της παρουσιάζει πτωτική τάση στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την αρχή της φετινής περιόδου της γρίπης, τον Οκτώβριο του 2017, έχουν καταγραφεί συνολικά 34 θάνατοι. Από το σύνολο των 34 ατόμων που πέθαναν, μόνο τέσσερα ήταν εμβολιασμένα.

Για τα περισσότερα σοβαρά περιστατικά με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για τους περισσότερους θανάτους ευθύνεται ο υποτύπος Β, ο οποίος προκαλεί επικίνδυνες επιπλοκές και επικρατεί στη φετινή γρίπη, μαζί με τον υποτύπο A (H1N1). Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Την προηγούμενη εβδομάδα (26 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2018) οι επισκέψεις σε γιατρούς για γριπώδη συνδρομή δεν αυξήθηκαν, ενώ στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 95 κλινικά δείγματα από νοσοκομεία. Τα 14 από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 8 (57,1%) ήταν τύπου Α και τα 6 (42,9%) ήταν τύπου Β.

Πηγή: athensvoice.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ