Χανιώτισσα σούπερ-γιαγιά γλίτωσε από το θάνατο μέσω Skype!Δείτε την απίστευτη ιστορία (vid)

Χανιώτισσα σούπερ-γιαγιά γλίτωσε από το θάνατο μέσω Skype!Δείτε την απίστευτη ιστορία (vid)

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής Ασφαλείας, Παρασκευάς Χηνόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας, στον Φουρνέ, δύο άτομα φορώντας κουκούλες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων. Αφού τους έδεσαν τα χέρια με σύρμα και τους φίμωσαν με ύφασμα που είχαν μαζί τους, τους κακοποίησαν έψαξαν το σπίτι, βρήκαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και χρυσαφικά και φεύγοντας άνοιξαν την παροχή του υγραερίου με σκοπό να τους σκοτώσουν. Στη συνέχεια, πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα, ξήλωσαν το σταθερό, κλείδωσαν την πόρτα και διέφυγαν.

Ωστόσο, τους διέφυγε το τάμπλετ της 81χρονης. Η σούπερ – γιαγιά, με τα χέρια δεμένα κατάφερε και πλησίασε το τάμπλετ, το οποίο άνοιξε και ήρθε σε επικοινωνία μέσω skype με την αδελφή της στην Αυστραλία, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με έναν από τους γιους της που ειδοποίησε την Αστυνομία στα Χανιά!

Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων και σύντομα, οδηγήθηκαν στους δράστες επειδή έπεσαν σε αντιφάσεις. Έπειτα σε κατ’ οίκον έρευνα σήμερα το πρωί, στην οικία τους βρέθηκε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα που μοιάζει με το ύφασμα που είχαν φιμώσει την 81χρονη. Στη συνέχεια ομολόγησαν τις πράξεις τους, υπό το βάρος των συνεπειών του νόμου.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς υπηκόους, 32 και 36 ετών που διαμένουν στην περιοχή και πλέον κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε εκτελέσει αγροτικές εργασίες για λογαριασμό του ηλικιωμένου. Μάλιστα, γνωρίζουν τόσο καλά την περιοχή που απέφυγαν τους κεντρικούς δρόμους και τα σημεία όπου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Οι καθ’ ομολογία δράστες, πιάστηκαν έτοιμοι για αναχώρηση με τα χρυσαφικά και τα τιμαλφή μέσα σε τενεκέ λαδιού, τον οποίο θα έπαιρναν μαζί τους. Από τις Αρχές, εξετάζεται πιθανή εμπλοκή τους σε μία παλαιότερη υπόθεση με παρόμοιο τρόπο δράσης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν προκύπτει.

«Η Αστυνομία δείχνει μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια εγκλήματα, ειδικά σε βάρος ηλικιωμένων και γι’ αυτό το λόγο έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταστολή τους» τόνισε o αστυνομικός διευθυντής Χανίων, κ. Γιώργος Λυμπινάκης και συνεχάρη την διεύθυνση Ασφαλείας για την ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Πηγή: zarpanews.gr,neakriti.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ