Ελευθερία Αγραφιώτου: Η αποκάλυψη που ανατρέπει τα δεδομένα! Πώς διέφυγε ο δράστης από το υπόγειο;

Ελευθερία Αγραφιώτου: Η αποκάλυψη που ανατρέπει τα δεδομένα! Πώς διέφυγε ο δράστης από το υπόγειο;

Το «Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς, έφερε στο φως μια νέα σημαντική αποκάλυψη, που δίνει άλλη διάσταση στο θρίλερ της Αγραφιώτου. Τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε η δημοσιογράφος, δείχνουν πως ο δράστης γνώριζε καλά τον χώρο και είχε εύκολη πρόσβαση σε μια αθέατη για τους πολλούς έξοδο κινδύνου, από την οποία διέφυγε. Συγκεκριμένα από μία πόρτα στο ισόγειο που οδηγεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, όπου δεν υπήρχαν τότε κάμερες και συναγερμός.

Σημαντική λεπτομέρεια: Η πόρτα αυτή μπορεί να ανοίξει από μέσα, αλλά από την εξωτερική πλευρά μόνο με κλειδιά. Μετά από έρευνα, η εκπομπή ξεκαθάρισε πως τα κλειδιά  φυλάσσονται στον Δήμο Αμαρουσίου αλλά και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου.

Όλα έδειξαν ότι ο δολοφόνος γνώριζε πολύ καλά τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Παγίδευσε το θύμα του με άνεση μέσα στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο που δεν χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του καταστήματος. Γνώριζε ότι ο ηλεκτρικός πίνακας τροφοδοτούσε με ρεύμα το τρίτο υπόγειο μαζί με το κλιμακοστάσιο και ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν λειτουργούσε.

Αιφνιδίασε την Αγραφιώτου στο δεύτερο υπόγειο μόλις εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της και την παρέσυρε κατευθείαν στο κλιμακοστάσιο. Τα ίχνη του αίματος και το παλαμικό αποτύπωμα της γυναίκας, μαρτυρούν πως προσπάθησε να αμυνθεί και να διαφύγει προς τον επάνω όροφο, αλλά εντός του μονωμένου κλιμακοστασίου.

Την πρόλαβε, τη χτύπησε και προσπάθησε να τη βιάσει στο πλατύσκαλο του δεύτερου υπογείου. Εκεί βρέθηκαν το εσώρουχο, το φουλάρι και το παντελόνι της. Η γυναίκα όπως δείχνουν τα ίχνη, αντιστάθηκε για μια ακόμα φορά με αποτέλεσμα να της χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο και με κλωτσιές να την ρίξει από τις σκάλες, στο δάπεδο του τρίτου υπογείου, κινούμενος πάντα στον κλειστό χώρο του κλιμακοστασίου.

Στη συνέχεια ανενόχλητος όπως προέκυψε από την έρευνα του «Τούνελ», έφυγε από την έξοδο κινδύνου του ίδιου χώρου.

Η Ελευθερία Αγραφιώτου 69 χρόνων, από το Νέο Ηράκλειο,  είχε χαθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 με το αυτοκίνητο της,  ένα λευκό Opel Corsa. Είκοσι δύο μέρες μετά, κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής της εκπομπής υπάλληλος καταστήματος στο Μαρούσι, ανέφερε ότι στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ βρισκόταν ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε με αυτό της αγνοούμενης. Την άλλη μέρα,  Σάββατο 14 Μαΐου, το αυτοκίνητο βρέθηκε. Κανείς όμως τότε δεν σκέφτηκε να ερευνήσει στο χώρο. Λίγες μέρες αργότερα στις 25 Μαΐου,  το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη στο ίδιο κτίριο όπου η εκπομπή  βρήκε το αυτοκίνητο της!

 

Η Αγγελική Νικολούλη «ζωντάνεψε» το ίδιο σκηνικό που υπήρχε και τότε.  Στην αυτοψία που πραγματοποίησε η ρεπόρτερ στο χώρο, ερεύνησε τις εμφανείς εξόδους από το τρίτο υπόγειο γκαράζ. Τα σημεία αυτά ήταν η ράμπα από όπου μπαίνουν και βγαίνουν τα αυτοκίνητα,  τα ασανσέρ  και η σκάλα που οδηγούν στο κατάστημα του κτιρίου και βρίσκονται σε απόσταση ακριβώς απέναντι διαγώνια από το κλιμακοστάσιο που έγινε ο τάφος της Ελευθερίας. Τα συγκεκριμένα ασανσέρ συνδέονταν με το μείον δύο γκαράζ και εκείνη την περίοδο λειτουργούσαν. Σ’  αυτά όμως δεν βρέθηκε κάποιο αξιόλογο εύρημα.  Μετά τη δολοφονία της Αγραφιώτου,  η πρόσβαση με τα ασανσέρ στο τρίτο υπόγειο διακόπηκε.

«Δεν ξέρω αν ήταν το τέλειο έγκλημα. Ο δράστης ήταν σεσημασμένος ή βαριά ψυχικά άρρωστος…».Μ’ αυτά τα λόγια, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της άτυχης Ελευθερίας, ο βαφτισιμιός της Γιώργος, προσπαθεί να δώσει μια λογική εξήγηση για την άγρια δολοφονία της.

«Πήγα εκεί που  την σκότωσαν ν’ αφήσω ένα λουλούδι. Βρέθηκα σε μια λίμνη αίματος.  Ήταν ένας άγριος τόπος. Προσπαθώ να το ξεχάσω. Υπήρχε τόση σκοτεινιά, σίγουρα ο δράστης γνώριζε το χώρο. Αν υπήρχε άλλος τρόπος διαφυγής, πρέπει να ερευνηθεί…»

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου ο νεαρός βαφτισιμιός του θύματος απάντησε: « Δεν γνώριζα ότι θα μπορούσαμε οι συγγενείς και οι κοντινοί της άνθρωποι να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο στη νεκροτομή της. Όσα περισσότερα κεφάλια ασχολούνται, τόσο καλύτερα. Είναι καλό που επανέρχεστε και με ειδικούς ιατροδικαστές… Να βρεθεί ο δολοφόνος όχι μόνο για να δικαιωθεί η νονά μου,  αλλά και για να μην κινδυνέψει κάποιος άλλος…».

Είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι πρόσφατα πήγε στον τάφο της για να τιμήσει τη μνήμη της. « Βρήκα  ένα στεφάνι με άσπρα λουλούδια σε σχήμα καρδιάς κρεμασμένο πάνω στον σταυρό του μνήματος. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ποιος μπορεί να το άφησε. Μου φάνηκε περίεργο. Γι’ αυτό σας το λέω…».
Πηγή:anikolouli.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ