Δύο ύποπτοι για τη δολοφονία Γραικού

Δύο ύποπτοι για τη δολοφονία Γραικού

Κοντά δύο χρόνια από την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού, εμφανίζονται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών, δύο βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης  ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα  και διαβίβασε το σχετικό φάκελο της δολοφονίας του στην Εισαγγελική Αρχή.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι αρκετά για να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και να πάρει η υπόθεση το δρόμο της κύριας ανάκρισης.

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς,  με αίτημα του στην Εισαγγελία ζήτησε να διενεργηθεί αυτοψία – αναπαράσταση στα σφαγεία όπου θεάθηκε τελευταία φορά ο επιχειρηματίας,  με την συμμετοχή όλων των προσώπων που βρίσκονταν  στο χώρο.

Ο ίδιος από το στούντιο του «Τούνελ» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η έρευνα φωτογραφίζει δύο βασικούς υπόπτους. Είναι βέβαιο πως κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Τα ψέματα τελείωσαν! Με την αυτοψία θα γυρίσουμε στα σφαγεία με όλους όσους ήταν εκεί την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Έχω καταθέσει και δεύτερο αίτημα στην αρμόδια Αρχή με όλα τα στοιχεία των Ρουμάνων εργαζομένων στα σφαγεία που εξαφανίστηκαν μετά το χαμό του Γραικού».

Η  υπόσχεση του «αέρα»…

Τον περασμένο Μάιο,  το στούντιο πήρε φωτιά όταν η σύζυγος του θύματος Δέσποινα, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή μετά από πολύ καιρό σιωπής. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται η ίδια ή τα παιδιά της στους τόπους που πραγματοποιούνται έρευνες, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται.

Ο δικηγόρος  των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς που βρισκόταν τότε στο στούντιο, την κάλεσε να συνεργαστούν εφόσον έχουν κοινό στόχο να μάθουν τι απέγινε ο Γραικός και εκείνη συμφώνησε.

Όταν όμως της ζήτησε να συναντηθούν, αρνήθηκε. Ο κ. Διαλυνάς ανέφερε σχετικά:

«Πήραμε τηλέφωνο και παρακαλέσαμε την εν διαστάσει σύζυγο του Γραικού να έρθει στο γραφείο μας. Μέσω του δικηγόρου της αρνήθηκε. Ίσως θελήσει να έρθει στο μέλλον τώρα που η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή».

Καμένο αγροτικό…

Μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή, ανέφερε πως στο Καλοχώρι κοντά στον υδροβιότοπο πίσω από μια φάρμα, βρισκόταν εδώ και οκτώ μήνες ένα εγκαταλειμμένο γκρι αγροτικό. Πριν από τρεις μήνες κάποιος έκαψε το αυτοκίνητο αυτό. Η μαρτυρία θα ερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο αγροτικό, είναι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γραικός όταν χάθηκε.

Η επίμονη έρευνα του Τούνελ

Το βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή με αποσπάσματα της αδιάκοπης, βαθιάς και μεθοδικής έρευνας γύρω από τη υπόθεση, καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σκοτεινή εξαφάνιση του επιχειρηματία η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στον τόπο όπου θεάθηκε για τελευταία φορά  και ακολούθησε τα ίχνη του, μέχρι που έσβησαν…

Μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, με δεκαπέντε εκπομπές και πέντε αναφορές στην πολύκροτη αυτή υπόθεση,  το «Τούνελ» συγκέντρωσε και αξιολόγησε πλήθος μαρτυριών, εντόπισε πρόσωπα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση, κατέρριψε αστήρικτους ισχυρισμούς  και προκάλεσε αντιδράσεις.

Κατέγραψε καρέ – καρέ τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα με drones, σόναρ και ανιχνευτές μετάλλων στους ποταμούς Αξιό και Λουδία, σε εγκαταλειμμένες αποθήκες και αρδευτικά κανάλια με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού. Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα  και τη μεγάλη επιχείρηση στη βαλτώδη περιοχή του Ανατολικού, μετά από μαρτυρία κατοίκου που έφτασε στην εκπομπή.

Το «Τούνελ» καταγράφει όλες τις νομικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και θα συνεχίσει την έρευνα μέχρι να βγει στο φως η αλήθεια.

Η αρχή του θρίλερ

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του, ούτε το αυτοκίνητο του.

Πηγή: anikolouli.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ