Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» της Ρίκας Βαγιάνη

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» της Ρίκας Βαγιάνη

Η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα τη Ρίκα Βαγιάνη στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολιτικοί και καλλιτέχνες βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να αποτίσουν φόρο τιμής στη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια.

Η Ρίκα Βαγιάνη, έπειτα από τριετή μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή το πρωί της 7ης Αυγούστου, σε ηλικία 56 ετών.  Ο σύζυγός της, Νίκος Στεφανής, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο τον 12χρονο σήμερα Οδυσσέα, βρέθηκε από νωρίς στο κοιμητήριο για το «τελευταίο αντίο» στη σύντροφο της ζωής του.

Συγκλονισμένοι φίλοι και συνάδελφοι της δεν μπορούν να πιστέψουν πως το χαμόγελο της έσβησε για πάντα. Με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι στο χέρι αποχαιρέτησαν το Ρικάκι τους, όπως χαρακτηριστικά συνήθιζαν να την αποκαλούν.

vagiani08
Στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
vagiani15
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
vagiani17
Βαγγέλης Αντώναρος
vagiani18
Βασίλης Λεβέντης
vagiani14
Απόστολος Κακλαμάνης
vagiani16
Γιάννης Δημαράς
vagiani20
Γιώργος Βαρδινογιάννης
vagiani03
Τζώνη Καλημέρης, Χριστίνα Κοντοβά
vagiani04
Κώστας Αρζόγλου
vagiani05
Λόλα Νταϊφά
vagiani06
Τζένη Μπαλατσινού
vagiani07
Νίνα Βλάχου
vagiani24
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
vagiani12
Άντα Παπανδρέου

Ο σύζυγός της, μια ημέρα πριν την κηδεία, αποχαιρέτησε την αγαπημένη του με τον δικό του τρόπο. Ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το τραγούδι «Το Μινόρε της Αυγής», από την ομώνυμη δραματική σειρά της ΕΡΤ του 1983 όπου η Ρίκα Βαγιάνη υποδυόταν την Στέλλα…

vagiani09

Δημήτρης Κρεμαστινός
vagiani19
Νίκος Πορτοκάλογλου
vagiani21
vagiani10
Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αλέξανδρος Καλδής
vagiani23
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
vagiani11
Σπύρος Μπιμπίλας
vagiani13
Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Αντώνης Καφετζόπουλος: Το αντίο και η σπάνια φωτογραφία τους

«Ρίκα – Ρικάκι τι να πω τώρα;» Με αυτά τα λόγια και μία σπάνια φωτογραφία τους από τη μακρινή δεκαετία του ’80, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποχαιρέτησε τη Ρίκα Βαγιάνη.

Η φιλία τους μετρούσε πολλά χρόνια. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στη μικρή οθόνη, στην σειρά της ΕΡΤ, «Το Μινόρε της Αυγής». Ήταν η εποχή, που η Ρίκα ξεκινούσε το ταξίδι της, στην υποκριτική με μία αποσκευή γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες.

Όταν βρέθηκε στο πλευρό του Καφετζόπουλου ήταν μόλις 21 χρόνων. Μία όμορφη, μελαχρινή και άγνωστη στο κοινό κοπέλα, που όμως, γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει στο ρόλο της «Στέλλας».

Με τον Καφετζόπουλο, τον ρεμπέτη «Αντώνη Ζάκουρα» στη σειρά, πόζαραν σε εξώφυλλα της εποχής ως τα νέα και φιλόδοξα ταλέντα. Κι ένα από τα εξώφυλλα αυτά, ανέβασε ο ηθοποιός στα στη σελίδα του στο Facebook. Το συγκεκριμένο post το είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2015 και είχε σχολιάσει τότε σε αυτό, ότι με τη Ρίκα ήταν βρέφη, όταν πόζαραν.

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη

H Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ηταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία. Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Πηγή: protothema.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ