Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού φοιτητή από τις Σέρρες που βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος

Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού φοιτητή από τις Σέρρες που βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος

Ο Δημήτρης Φεϊμογλου από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα ένας από τoυς 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας που βράβευσε και φέτος, σε εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

«Έχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν 8 χρονών, αλλά η μουσική είναι κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα πολύ και ήθελα να ασχοληθώ, είτε έχανα την όρασή μου είτε όχι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φεϊμογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο «Βραβεία αριστείας 2019» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή, όπως λέει, ασχολήθηκε με κρουστά όργανα και έμαθε να αγαπάει την παραδοσιακή μουσική από έναν δάσκαλό του στη Σχολή Τυφλών.

«Τώρα παίζω βιολί, συνθέτω και γράφω μουσική και στίχους και θα΄θελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά μ΄ αυτό. Άλλωστε όλοι στην οικογένειά μου- είμαστε συνολικά 7 αδέρφια- “ το΄ χουμε” με την μουσική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη θλίψη του για «τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων», εξέφρασε από την πλευρά του, μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν αναγνωρίζει και δεν υιοθετεί το αυτονόητο, ότι η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού» εξήγησε ο κ. Αμπατζίδης.

«Συνεχίστε την προσπάθεια και μην τα παρατάτε ποτέ και εμείς θα φροντίσουμε να υπάρχουν “ πόρτες” ανοιχτές” προέτρεψε τους νεαρούς φοιτητές, σε χαιρετισμό της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ενώ ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, αναφέρθηκε στις «Πανεπιστημιακές σπουδές και αριστεία-στόχοι, προϋποθέσεις, διεθνείς τάσεις».

Παράλληλα,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και ακολούθησε η βράβευση του φροντιστή Δημοσθένη Κατσιάρη, που ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο το 1971 και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΦΕ τα χρόνια 1987 και 1988.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ