Τα δύο ελληνικά νησιά-έκπληξη που αναδείχθηκαν τα κορυφαία στον κόσμο!

Τα δύο ελληνικά νησιά-έκπληξη που αναδείχθηκαν τα κορυφαία στον κόσμο!

Την Πάρο αναγνωρίζει το «Travel + Leisure» ως τον κορυφαίο νησιωτικό προορισμό στην Ευρώπη.

Τη λίστα με τους 10 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο δημοσιεύει η διαδικτυακή έκδοση του «Travel + Leisure», συγκαταλέγοντας σε αυτή δύο ελληνικά νησιά. Μάλιστα σημειώνει πως η Πάρος είναι ο νο. 1 προορισμός για την Ευρώπη. Το άλλο νησί από τις Κυκλάδες που βρίσκεται στη λίστα είναι η Μήλος.

Ψαροχώρι στη Μήλο
Μήλος

Το έγκριτο περιοδικό με απήχηση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό αναφέρεται σε δύο νησιά των Κυκλάδων και τα συγκρίνει με τις Μπαχάμες, τις Μαλδίβες και το Μπαλί, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά τους, δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που έχουν λάβει.

«Είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε είστε με ψαροντούφεκο στο Thunderball Grotto στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Οι λάτρεις της ηλιοφάνειας θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στη Μήλο, ενώ η Πάρος, με την ηρεμία της, κερδίζει τους επισκέπτες που θέλουν να την εξερευνήσουν» σημειώνει ο αρθρογράφος στην εισαγωγή του, πριν ξεκινήσει να απαριθμεί τους προορισμούς που προτείνει στους αναγνώστες του.

Γκρι βράχοι και γαλαζοπράσινα νερά στο νησί της Μήλου
Οι μοναδικές παραλίες της Μήλου κέρδισαν τον αρθρογράφο του «Travel + Leisure» / Φωτογραφία: Shutterstock

«Μπορεί η Μύκονος να έχει συγκεντρώσει όλη την αγάπη μας, όμως η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες και ξεκάθαρα μεγαλύτερη ιστορία» αναφέρει το δημοσίευμα για τη γενέτειρα της Αφροδίτης της Μήλου και προτείνει βόλτες στις κατακόμβες, τα ορυχεία και τα ερείπια του αρχαίου αμφιθέατρου. Το δημοσίευμα συστήνει επίσης την παραλία Τσιγκράδο, ως ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στο νησί.

Χώρα Πάρου φεγγάρι
Πάρος

Όσο για την Πάρο, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αποτελεί τον κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό στην Ευρώπη για το περιοδικό. Ανάμεσα στις προτάσεις του «Travel + Leisure» συμπεριλαμβάνεται μια βόλτα στην Παναγία την Εκατονταπιλιανή, καθώς και μπάνιο στις ξεχωριστές Κολυμπήθρες.

Γραφικό σοκάκι στην Πάρο
Πάρο
Πάρος
Πάρος
ΚΛΕΙΣΙΜΟ