Άστατος καιρός με βροχές και συννεφιά το τριήμερο της Αποκριάς

Άστατος καιρός με βροχές και συννεφιά το τριήμερο της Αποκριάς

Άλλον ένα χρόνο που μάλλον δεν πετάξουμε χαρταετό, αφού ο καιρός του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, δεν θα το επιτρέψει. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι τοπικές βροχές και η συννεφιά.

Αναλυτικά:
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα νοτιά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιά.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ