Αποκάλυψη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στο Γέρακα:Έδωσε μάχη με δύο

Αποκάλυψη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στο Γέρακα:Έδωσε μάχη με δύο

Η πορεία της έρευνας για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη έχει δώσει στους αστυνομικούς τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες που εισέβαλαν στο διαμέρισμα του ιερέα τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον δολοφόνησαν, ήταν περισσότεροι από ένας.

«Ο ιερέας ήταν δυνατός και νέος άνθρωπος. Αποκλείεται να μην αντιδρούσε. Μόνο αν οι δράστες ήταν περισσότεροι θα κατάφερναν να τον ακινητοποιήσουν και να μην προλάβει να αντιδράσει …» λέει στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα δείχνουν ότι όταν ο αρχιμανδρίτης άνοιξε τη πόρτα του διαμερίσματος του εισέβαλαν στο εσωτερικό δυο άτομα ίσως και περισσότερα. Όσο ένας από τους δράστες τον ακινητοποιούσε στο υπνοδωμάτιο, ένας άλλος δράστης ή δράστες έκαναν άνω κάτω τους χώρους για να βρουν κρυμμένα χρήματα.

Ο κακοποιός που ήταν με τον ιερέα στο υπνοδωμάτιο όχι μόνο έφτασε στο σημείο να του σπάσει τρία πλευρά αλλά ήταν και αυτός που έβαλε τη πετσέτα στο στόμα του αρχιμανδρίτη, πιθανότατα για να σταματήσει να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση είναι ξεκάθαροι ότι το κίνητρο των δραστών ήταν καθαρά η ληστεία και ίσως να γνώριζαν το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του ιερέα και ότι δεν δίστασε να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του για να προσφέρει βοήθεια σε οποίων του τη ζητούσε.
Απόδειξη ότι ο αρχιμανδρίτης πρόσφερε ακόμα και τον μισθό του σε φιλανθρωπίες είναι και το γεγονός ότι είχε μαζέψει χρήματα για την αποπεράτωση του ιερού ναού όπου λειτουργούσε ενώ το διαμέρισμα που διέμενε το είχε αγοράσει με δάνειο και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να δει αν μπορούσε να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.
Πηγή: cnn.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ