Πατέρας πήρε την επιμέλεια του γιου του – Η μητέρα πρέπει να δίνει διατροφή

Πατέρας πήρε την επιμέλεια του γιου του – Η μητέρα πρέπει να δίνει διατροφή

Απουσίαζε μεγάλα διαστήματα λόγω της δουλειάς της

Την ανάθεση της επιμέλειας ανήλικου αγοριού στον πατέρα του αντί της μητέρας του αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού και την ψυχική του ισορροπία. Μάλιστα, υποχρεώνει τη μητέρα να καταβάλει και διατροφή!

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που το δικαστήριο αρνείται την επιμέλεια στην μητέρα του παιδιού, παρόλο που της αναγνωρίζει την ακεραιότητα της και τη στοργή της ως γονέας. Ωστόσο, η τριετής απουσία της (λόγω της καριέρας της) από την καθημερινότητα του ανηλίκου έδωσε την ευκαιρία σε πατέρα και γιο να αναπτύξουν μεταξύ τους στενό ψυχικό και συναισθηματικό δεσμό.

Η διατροφή 

Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρεώνει τη μητέρα να καταβάλει μηνιαία διατροφή στο παιδί της περίπου 300 ευρώ, καθώς εκείνη έχει πολύ μεγαλύτερες μηνιαίες αποδοχές από τον πατέρα που ενίοτε είναι και άνεργος.

Ο εναγόμενος πατέρας έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια κι έχει αποκτήσει ένα ακόμη παιδί, κι έτσι το πρώτο παιδί μεγαλώνει κοντά στην αδερφή του, κοντά στους παππούδες του και διατηρεί φιλίες και γνωριμίες στην περιοχή διαμονής του

«Το αληθινό συμφέρον του όπως το καθορίζουν οι βιοτικές και ψυχικές του ανάγκες, επιβάλλει η επιμέλεια αυτού να ανατεθεί στον ενάγοντα πατέρα» λέει το δικαστήριο και εξηγείται: «Η σύζυγος του τελευταίου δεν εργάζεται πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιφορτιστεί και τα έξοδα της δίκης, διαμένει σε μισθωμένη κατοικία, βαρύνεται με την εξόφληση δανείου, έξοδα και δεύτερου τέκνου κ.ά.»

Οι ζωγραφιές με τον πατέρα και τη μητριά του

Προκειμένου να αποδειχθεί πόσο το αγοράκι έχει ενσωματωθεί στην καινούργια του οικογένεια, προσκομίστηκαν ζωγραφιές του παιδιού με την οικογένεια του, στις οποίες απεικονιζόταν και η μητριά του. Η τελευταία που δεν εργάζεται είχε χρόνο να αφιερώσει στον ανήλικο και να καλλιεργήσει εποικοδομητική σχέση με το παιδί.

Γιατί απορρίφθηκε η αγωγή της μητέρας

Παρόλο που η βιολογική του μητέρα διατηρεί επικοινωνία με το παιδί της, του δείχνει αγάπη και στοργή, το φροντίζει και το επιμελείται τις ημέρες που το έχει μαζί της και ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, η καριέρα της δεν της επιτρέπει να ζει μαζί του καθώς απουσιάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω της δουλειάς της. Επίσης, δεν έχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο κοντά της, να τη βοηθά με το παιδί τις ώρες που εκείνη εργάζεται. Έτσι, η αγωγή της απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ουσιαστικά αβάσιμη

Πηγή: star.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ