«3πλό τζακ-ποτ»: Έλληνας διασώστης νοσηλεύεται με γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό

«3πλό τζακ-ποτ»: Έλληνας διασώστης νοσηλεύεται με γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό

Όσο και αν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε αυτό που διαβάζουμε, ισχύει και ευτυχώς όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά.

Για την απίστευτη περιπέτεια που περνά μίλησε στα Μέσα ο Αλέξης Αλεξίου, μαραθωνοδρόμος και εθελοντής διασώστης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξίου νοσηλεύεται για περισσότερο από δύο εβδομάδες στο Θριάσιο, καθώς έχει προσβληθεί από γρίπη τύπου Β, πνευμονία και κορωνοϊό.

«Σήμερα, μετά από 17 μέρες έχει αρχίσει να καθαρίζει το μυαλό μου. Θυμήθηκα ότι ήρθε μια νταλίκα από την Ιταλία και εντός αυτής έγιναν σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησα. Είχε έρθει από το Μιλάνο μετά την καθαρά Δευτέρα. Εκεί πρέπει να κόλλησα.

 «Έκανα εξετάσεις και διαπιστώσαμε πως είχα γρίπη. Ωστόσο, ο πυρετός συνεχιζόταν. Το βράδυ ωστόσο κάνει ένα τρομερό χτύπημα με ρίγη και 39αρια. Αυτό συνεχιζόταν κάθε νύχτα και δεν άντεξα άλλο. Πήγα σε θεραπευτήριο όπου μου βρήκαν πως έχω πνευμονία. Έκανα και το τεστ και βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Μεταφέρθηκα στο Θριάσιο όπου και παραμένω.

Πέρασα δύσκολες καταστάσεις, μαύρες στιγμές. Πριν τρεις μέρες είδα φως στο τούνελ. Ήταν η πρώτη φορά που δεν είχα πυρετό και έκλαιγα με λυγμούς από την χαρά μου. Ακόμη δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά και είμαι σε διαδικασία ανάρρωσης. Ο κορωνοϊός δεν θέλει μαγκιές. Πραγματικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και θέλω να τους πω ένα ευχαριστώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μία φωτογραφία σχολιάζοντας την περιπέτειά του.

«3ΠΛΟ JACK POT: 14η ημέρα με γρίπη τύπου Β, πνευμονία ΚΑΙ covid19! Από τις μοναδικές περιπτώσεις στη χώρα μας. Ναι έτυχε σε εμένα! Έχω αποφασίσει να μοιραστώ όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται κανείς να γνωρίζει από μια περιπέτεια τέτοιου μεγέθους για να βοηθήσω και άλλους ασθενείς που μπορεί να ζήσουν στα σκοτάδια που έζησα εγώ. Όχι ακόμη όμως. Θα έρθει η ώρα. Αυτό που θέλω να μοιραστώ τώρα είναι η απλή φράση μιας από τις ηρωίδες μου – τις νοσοκόμες μου – «Δεν μας ακούνε. Σας παρακαλώ γράψτε το κ. Αλεξίου βλέπετε εσείς τι τραβάτε. Ξέρετε καλά. Να μένει σπίτι ο κόσμος!». Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους καθημερινούς ήρωες, τα αστέρια μας νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Θριάσιου που με ρίσκο τη ζωή τους (ναι τη ζωή τους!) και των δικών τους ανθρώπων εισέρχονται στο θάλαμο σε συχνή βάση για να εκτελέσουν το καθήκον τους! — at ΘΡΙΑΣΙΟ Γενικό νοσοκομείο Ελευσίνας.»

ΚΛΕΙΣΙΜΟ