Τσιόδρας: Να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση τα παιδιά έως 2 ετών- Δείτε σε ποια αναφέρεται

Τσιόδρας: Να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση τα παιδιά έως 2 ετών- Δείτε σε ποια αναφέρεται

Συστάσεις για συνέχιση των εμβολιασμών των παιδιών έως 2 ετών έκανε ο λοιμωξιολόγος.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερήσιας ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, δόθηκαν συστάσεις στους γονείς για την αναγκαιότητα να συνεχίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας οι γονείς πρέπει να κάνουν έγκαιρα τα εμβόλια που θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας, όπως της πολιομυελίτιδας, το αντιδιφθεριτικό, το αντικοκκυτικό, το αντιτετανικό, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την μηνιγγίτιδα και την ερυθρά προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά από επιδημίες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, καθώς, επίσης, και για να μην επιβαρυνθεί ακολούθως το σύστημα υγείας.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα ιατρεία ανέφερε πως ένας γονέας μπορεί να συνοδεύει το εκάστοτε παιδί σε πάντα προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται η αναμονή μαζί με άλλα άτομα, ενώ επισήμανε ότι συνιστάται να γίνονται τα πολλαπλά εμβόλια.

Σημείωσε, τέλος,  ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ