Σκέψεις για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα

Σκέψεις για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα

Πάσχα με περιπολίες, όπως όλα δείχνουν θα είναι το φετινό.

Σύμφωνα με  πληροφορίες που πηγάζουν από την Πολιτική Προστασία υπάρχει έντονος προβληματισμός για την συμπεριφορά των πολιτών, ιδιαίτερα των αστικών πόλεων, ανήμερα του Πάσχα, καθώς έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και προετοιμασία για να ψήσουν παραδοσιακά το αρνί σε αυλές που διαθέτουν, κυρίως στα προάστια,  ή στις πιλοτές των πολυκατοικιών.

Παράλληλα, φοβούνται ότι αρκετοί θα εκμεταλλευτούν την αποστολή sms στο 13033 προκειμένου να επισκεφθούν φιλικά σπίτια ή να εκδράμουν στις γύρω περιοχές, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει καλοκαιρία.

Έτσι, με όλα τα παραπάνω δεδομένα υπάρχουν σκέψεις για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Δηλαδή να μην υπάρχει καμιά μετακίνηση πολιτών εκείνη την ημέρα, εκτός από τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινωθεί πιο αυστηρή διαδικασία στις μετακινήσεις, ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα, ενώ είναι δεδομένο ότι ανήμερα θα υπάρχουν περιπολίες σε όλες τις γειτονιές προκειμένου να ελέγχονται πυλωτές, αυλές, ταράτσες κλπ.

Θυμίζουμε ότι ήδη από την Τετάρτη έχουν αυστηροποιηθεί  οι έλεγχοι, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο και θα αφαιρούνται πινακίδες.

Αιφνιδιαστική ανακοίνωση για εντατικοποίηση των ελέγχων σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην χώρα μας

Όπως ανέφερε: «Είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο ειδικά τις μέρες του Πάσχα. Να προστατέψουμε τα χωριά μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης προς τα χωριά βάζει σε κίνδυνο τους κατοίκους»

Από σήμερα το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου και στα λιμάνια. Το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στα 300 ευρώ,  θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το αυτοκίνητο θα επιστρέφει στην βάση του.

Εξαίρεση αποτελούν οι μόνιμοι κάτοικοι, μέλη σωμάτων ασφαλείας και υγειονομικοί. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδοθεί χωρίς Ε1, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για τους μόνιμους κατοίκους χωριών που σκοπεύουν να μετακινηθούν.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ