Λάρισα: Δεκάδες κρούσματα σε οικισμό Ρομά με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα

Λάρισα: Δεκάδες κρούσματα σε οικισμό Ρομά με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα

Πρόκειται για οικισμό Ρομά με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου την Τετάρτη εντοπίστηκε ένας 32χρονος με κορωνοϊό, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό.

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στην γενική γραμματεία Πολιτική Προστασία η είδηση ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτιση του πρώτου κρούσματος που είχε βρεθεί την Τετάρτη.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη , Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, τέθηκε σε καραντίνα ο οικισμός, καθώς επίσης και απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων, ενώ τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Το πρωί της Παρασκευής θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.

Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από σήμερα 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ