Έλληνας εκδρομέας στα Ιεροσόλυμα νοσεί 40 μέρες από κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα – Θετικός σε τέσσερα τεστ

Έλληνας εκδρομέας στα Ιεροσόλυμα νοσεί 40 μέρες από κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα – Θετικός σε τέσσερα τεστ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για έναν 50χρονο από την Ηλεία και ήταν ένας από τους εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα,  ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 ημέρες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να νοσεί, αφού και τα τέσσερα τεστ που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα βγαίνουν θετικά.

Είναι μία από τις μόλις τρεις περιπτώσεις ασθενών που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στην χώρα, όπως λένε οι γιατροί του.

Ο 50χρονος άνδρας εμφάνισε συμπτώματα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες. Από τότε μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά το εξιτήριό του, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον φονικό ιό, παρότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα

Η  σύζυγος,  που επίσης είχε νοσήσει από κορωνοϊό και μετά από 14 ημέρες βγήκε αρνητική και τα δυο τους παιδιά είναι σε καραντίνα για 40 μέρες. Ωστόσο, επειδή η 44χρονη βγήκε αρνητική μετά από δύο εβδομάδες, βγαίνει για τα ψώνια της οικογένειας, έρχεται, όμως,  αντιμέτωπη με τη δυσπιστία από τους συντοπιτών της.

Στην περίπτωση του 50χρονου αναφέρθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος λοιμωξιολόγος, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών και θεράπων ιατρό του ασθενούς:

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27374&subid=2&pubid=38571019

ΚΛΕΙΣΙΜΟ