Τσιόδρας: Αυτές οι κατηγορίες ασθενών έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Τσιόδρας: Αυτές οι κατηγορίες ασθενών έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Πέντε ομάδες ασθενών είναι πιο ευάλωτοι και διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν και να καταλήξουν, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Παρασκευής, στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, επέλεξε να μιλήσει για το ποιοι ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι και διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν, ακόμα και να καταλήξουν, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση που δημοσιεύθηκε χθες, οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου:

καρδιοπαθείς (19,4%),

πάσχοντες από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα (εξαιρείται το άσθμα) 16,5%,

ασθενείς με διαβήτη (14,8%),

νεφροπαθείς (9,5%)

υπερτασικοί (11,6%).

Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες που νοσούν με κορωνοϊό και κινδυνεύουν από κακή εξέλιξη.

Όσον αφορά τα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που λέγαμε, ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται το σπίτι μας, είτε στενή επαφή, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος αυτός ο αριθμός για τα παιδιά, σε σχέση με τους ενηλίκους. 4/7% σε σχέση με 11.7% με τους ενήλικες. Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0.26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ