Συνοπτικά ημερομηνίες με το τι ανοίγει και πότε

Συνοπτικά ημερομηνίες με το τι ανοίγει και πότε

Σταδιακά σε επτά ημερομηνίες θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, οι τέσσερις από αυτές είναι στις στις 4,11 και 18 Μαϊου και 1 Ιουνίου. Οι άλλες τρεις, που αναμένονται μέσα στον Ιούνιο, θα ανακοινωθούν μελλοντικά καθώς θα πρέπει αν συνεκτιμηθεί η μέχρι τότε πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα:

4 Μαΐου: Βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, φυτά, αγορές καταναλωτών, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

11 Μαϊου: Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, επανέρχονται τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, επανεκκινούν οι σχολές οδηγών με υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικού. Επιστρέφει στα σχολεία η Γ΄Λυκείου.

18 Μαϊου: Ανοίγουν ξανά τα ζωολογικά πάρκα και των βοτανικών κήπων, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα αλλά χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους. Επιστρέφουν στα σχολεία τα Γυμνάσια και οι Α΄Και Β΄Λυκείου.

1 Ιουνίου: Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών για τους εργαζόμενους, εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους, ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών 2 μ., ένας πελάτης ανά 3 τ.μ., 4 άτομα ανά τραπέζι. Ενδεχομένως να ανοίξου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

5ο βήμα: Ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι με απόσταση ενός καθίσματος και μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα 60%, ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

6ο βήμα: Ανοίγουν πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα και παιδότοποι.

7ο βήμα: Εστιατόρια – καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ