Με αυτά τα συμπτώματα μπορείτε να κάνετε δωρεάν το τεστ για τον κορωνοϊό μέσω ΕΟΔΥ

Με αυτά τα συμπτώματα μπορείτε να κάνετε δωρεάν το τεστ για τον κορωνοϊό μέσω ΕΟΔΥ

Ασθενείς μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ από το κράτος, είτε σε νοσοκομείο, είτε από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ με κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα.

Όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας αμέσως μετά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στην χώρα μας, ασθενείς σε ευπαθείς ομάδες με πυρετό, βήχα, δύσπνοια, μυαλγία, πονόλαιμο, πονοκέφαλο και διαταραχή στην οσμή και τη γεύση μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν έλεγχο, γι αυτό θα να απευθύνονται  στον θεράπντα γιατρό τους, ή εάν δεν έχουν, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οποιοσδήποτε πολίτης εμφανίζει συμπτώματα, τα οποία τον καθιστούν ύποπτο για να τον έχει μολύνει ο κορωνοϊός, θα υποβάλλεται σε δωρεάν τεστ από το κράτος, είτε σε νοσοκομείο, είτε από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, εάν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, αναφέρει η νέα οδηγία για τον διαγνωστικό έλεγχο πολιτών για τη νόσο COVID-19 εξέδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

«Αυτόν τον έλεγχο θα εξυπηρετήσουν τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά και οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, όταν κάποιος είναι σε κάποια ευπαθή ομάδα. Άρα αυτή είναι η οδηγία η καινούργια: οποιοσδήποτε άνθρωπος με συμπτώματα, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο αυτό σαν ύποπτο για τη νέα νόσο, ο άνθρωπος αυτός θα ελέγχεται», ανέφερε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ