Λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου: Μόνο αν είναι απαραίτητα τα οικιακά κλιματιστικά- Οι τρεις βασικές οδηγίες

Λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου: Μόνο αν είναι απαραίτητα τα οικιακά κλιματιστικά- Οι τρεις βασικές οδηγίες

Καύσωνα στα μέσα Μαΐου και εν μέσω κορωνοϊού θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες και οι οδηγίες είναι σαφείς.

Ο λοιμωξιολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα στην κυριακάτικη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε μεταξύ άλλων και για τα οικιακά κλιματιστικά εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τονίζοντας ότι πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μόνο αν είναι απαραίτητο, πάντα με παράθυρο ανοικτό, ενώ συνίσταται και ο συχνός καθαρισμός.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για τα κλιματιστικά οικιακού τύπου, ας το πούμε έτσι, και για αυτά η σύσταση είναι ότι κατ’ αρχήν να μην γίνεται χρήση, εάν δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσουμε, και πάλι να γίνεται η χρήση έχοντας ανοιχτό κάποιο παράθυρο, ώστε να γίνεται ανανέωση του αέρα.

Το Υπουργείο από ό,τι ξέρω έχει βγάλει και οδηγίες για το πώς θα γίνει ο καθαρισμός των κλιματιστικών αυτών, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται πολύ πιο τακτικά από μία φορά το χρόνο και τι μέτρα πρέπει να λαμβάνονται από τους ανθρώπους που οι ίδιοι θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό, γιατί και εκεί υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας. Γενικά πάντως, να ξέρουμε ότι τα κλιματιστικά που έχουμε στα σπίτια μας και ειδικά εάν εμείς στο σπίτι μας δεν είχαμε κρούσμα με κορωνοϊό, προφανώς δεν έχουν κάποιο κίνδυνο και δεν έχουν θέμα μετάδοσης του κορωνοϊού».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ