Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!

Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!

Ανά καιρούς έχουμε δει τις ελληνικές παραλίες να φιγουράρουν σε λίστες με τις πιο όμορφες, πιο μεγάλες, τώρα μπήκαν και στην λίστα των πιο ασφαλών με μία εξ αυτών αν είναι στην πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα European Best Destinations, συμβαδίζοντας με την επικαιρότητα, δημοσίευσε τις παραλίες που είναι ασφαλείς για τουρισμό στην Ευρώπη στην εποχή του κορωνοϊού με βασικά κριτήρια εκτός των προφανών (καθαρά νερά, ομορφιά τοπίου κλπ) την έκταση, τον πληθυσμό που αναλογεί με τους απαραίτητους περιορισμούς καθώς και τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Παράλληλα, προσμετρήθηκαν τα πλεονεκτήματα των καταλυμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις των υπαρχουσών συνθηκών, καθώς και οι μονάδες υγείας.

Οι δύο ελληνικές παραλίες που ξεχώρισαν είναι το  Μονολίθι της Πρέβεζας και μάλιστα είναι πρώτη στη σχετική λίστα. Πρόκειται για μια παραλία με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ενώ είναι κοντά σε τρία νοσοκομεία και 10’ λεπτά από το αεροδρόμιο.

Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!

Η δεύτερη ελληνική παραλία είναι ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα.

Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!Οι δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη!

Αυτές είναι 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη σύμφωνα με τη λίστα:

Μονολίθι, Πρέβεζα

Comporta, Alentejo, Πορτογαλία

Χερσόνησος Hel, Πολωνία

Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία

Χαλικούνας, Κέρκυρα

Ghajn Tuffieha, Μάλτα

Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Jurmala, Λετονία

Nida, Λιθουανία

Binz, Rugen, Γερμανία

ΚΛΕΙΣΙΜΟ