Από πού προέρχονται τα 97 κρούσματα στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Από πού προέρχονται τα 97 κρούσματα στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Η χθεσινή ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ ότι επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα σκόρπισε την ανησυχία σε όλους μας, όπως και στους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά η γραπτή ενημέρωση ανέφερε ότι είχαμε 97 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Πλέον,ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες, 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από αυτά τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει στη Λαμία όπου καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όλα σε μία οικογένεια που προέρχονταν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, στην Τρίπολη καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ενώ και στο  Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται ένας 66χρονος που επέστρεψε από την Τσεχία.

Τέλος, στην Κοζάνη δύο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ