Δολοφονία στη Ζαχάρω: «Ο πατέρας μας ήταν κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής»

Δολοφονία στη Ζαχάρω: «Ο πατέρας μας ήταν κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής»

Σοκαρισμένη η μικρή κοινωνία του χωριού από το έγκλημα.

Το βράδυ της Δευτέρας συγκλόνισε το πανελλήνιο η είδηση ότι ένας 86χρονος πατέρας συνταξιούχος δάσκαλος- σκότωσε με καραμπίνα μέσα στο σπίτι τους τον 45χρονο γιο του και μετά αυτοκτόνησε.

Κάποιοι μίλησαν για προστριβές λόγω κληρονομικών, ενώ αρκετοί στάθηκαν στον σκληρό χαρακτήρα του πατέρα. Την Τετάρτη τα αδέλφια του άτυχου άνδρα καθώς και παιδιά του δολοφόνου –εννέα στο σύνολο μαζί με τον 45χρονο-  έδωσαν στην δημοσιότητα ανακοίνωση θέλοντας να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα προκειμένου να μην αμαυρωθεί το όνομα του άτυχου αδερφού τους.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντος Κλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικών ειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε:

Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του.

Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ