Σοκαριστική πρόβλεψη του ΑΠΘ:  2.000 κρούσματα καθημερινά τον Δεκέμβριο, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα

Σοκαριστική πρόβλεψη του ΑΠΘ:  2.000 κρούσματα καθημερινά τον Δεκέμβριο, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα

Τα νούμερα της έρευνας του ελληνικού Πανεπιστημίου είναι εφιαλτικά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με την έρευνα, της οποίας  οι αριθμοί προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέλυσε τα δεδομένα και στάθηκε στα ισχύοντα μέτρα, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Επιπλέον, στάθηκε στα βασικά μέτρα πρόληψης και ανάσχεσης του κορωνοϊού που είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, καθώς και η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Παράλληλα ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει κατασκευάσει μία συσκευή που απολυμαίνει τον αέρα από τον ιό και, επομένως, μπορεί να  βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορωνοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία, υποστήριξε, ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ