Αυτά είναι τα 2 αυστηρά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων  

Αυτά είναι τα 2 αυστηρά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων  

Τα δύο πρώτα νέα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι προ των πυλών…

Η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς αυξάνονται συστηματικά τόσο τα νέα κρούσματα, όσο και οι διασηλωνομένοι, ενώ κρίνεται κρίσιμο και το επόμενο δεκαπενθήμερο, όταν θα έχουν επιστρέψει οι εκδρομείς στις μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν ήδη στα χέρια τους ένα νέο πακέτο μέτρων που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του φονικού ιού και είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί.

Πρόκειται για 2 μέτρα τα οποία αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ, εφόσον τα νέα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι συνεχίσουν να αυξάνονται. Το πρώτο αφορά το κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων τα μεσάνυχτα, πανελλαδικά και όχι μόνο στις περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση. Κι αυτό διότι έχει παρατηρηθεί η τάση μετά τις 00:00 που κλείνουν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι πολίτες να βγαίνουν εκτός αστικών κέντρων όπου ισχύει η απαγόρευση προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε κοντινές περιοχές που τα νυχτερινά μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά. Το δεύτερο αφορά στη χρήση μάσκας η οποία πλέον θα είναι υποχρεωτική παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με τα πρόστιμα να εξακολουθούν να είναι τσουχτερά για τους παραβάτες.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ